Crvena zvezda očekivano poražena u Madridu

Agencije
Crvena zvezda očekivano poražena u Madridu

Madrid - Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Madridu od ekipe domaćeg Reala sa 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15), u utakmici 8. kola Top 16 faze Evrolige.

Izabranici Dejana Radonjića pretrpjeli su sedmi poraz u E grupi i ostali na začelju tabele sa teoretskim šansama za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Real je, s druge strane, sedmom pobjedom učvrstio vođstvo i praktično osigurao plasman u četvrtfinale.

Poslije osvajanja Kupa Radivoja Koraća crveno-bijeli su ohrabreni stigli u Madrid, s nadom da bi mogli da iznenade velikog favorita.

Počeli su dobro i dobili prvu dionicu susreta, pa se činilo da nisu bez šansi. Međutim, Real je već u nastavku zagospodario terenom, preokrenuo rezultat i rutinski održavao prednost do kraja meča.

Brojne izgubljene lopte, dosta grešaka pod oba koša uticali su da srpski tim nema odgovarajući ritam, a kada su se raspucali Fernandez i Kerol crveno-bijelima nije bilo spasa.

Real je tri i po minuta prije kraja imao 21 poen viška (77:56), tako da ubjedljiva pobjeda domaćina nijednog trenutka nije dolazila u pitanje.

Madriđane su do trijumfa predvodili Kerol sa 17, Fernandez sa 15 i Rodrigez sa 13 poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili odlični Marjanović sa 21 i Cirbes sa 13 koševa.

Crvena zvezda u narednom 9. kolu E grupe dočekuje 5. marta ekipu Makabija iz Tel Aviva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana