Црвена звезда очекивано поражена у Мадриду

Агенције
Црвена звезда очекивано поражена у Мадриду

Мадрид - Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Мадриду од екипе домаћег Реала са 85:61 (16:18, 24:11, 20:17, 25:15), у утакмици 8. кола Топ 16 фазе Евролиге.

Изабраници Дејана Радоњића претрпјели су седми пораз у Е групи и остали на зачељу табеле са теоретским шансама за пролаз у наредну фазу такмичења.

Реал је, с друге стране, седмом побједом учврстио вођство и практично осигурао пласман у четвртфинале.

Послије освајања Купа Радивоја Кораћа црвено-бијели су охрабрени стигли у Мадрид, с надом да би могли да изненаде великог фаворита.

Почели су добро и добили прву дионицу сусрета, па се чинило да нису без шанси. Међутим, Реал је већ у наставку загосподарио тереном, преокренуо резултат и рутински одржавао предност до краја меча.

Бројне изгубљене лопте, доста грешака под оба коша утицали су да српски тим нема одговарајући ритам, а када су се распуцали Фернандез и Керол црвено-бијелима није било спаса.

Реал је три и по минута прије краја имао 21 поен вишка (77:56), тако да убједљива побједа домаћина ниједног тренутка није долазила у питање.

Мадриђане су до тријумфа предводили Керол са 17, Фернандез са 15 и Родригез са 13 поена, док су код гостију најефикаснији били одлични Марјановић са 21 и Цирбес са 13 кошева.

Црвена звезда у наредном 9. колу Е групе дочекује 5. марта екипу Макабија из Тел Авива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана