Crvena zvezda nema pravo na grešku u revanšu sa Irtišom

Agencije
Crvena zvezda nema pravo na grešku u revanšu sa Irtišom

Beograd - Remi bez golova vodi Crvenu zvezdu dalje, ali niko u redovima "crveno-bijelih" ne namjerava da igra toliko ziheraški pred svojim navijačima protiv kazahstanskog Irtiša u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

U Pavlodaru je bilo 1:1 i taj rezultat donosi malu prednost Zvezdi, ali je svima jasno da Beograđani moraju po pobjedu da bi izborili dvomeč sa Spartom iz Praga. Očekuje se da stadion "Rajko Mitić" bude dobro ispunjen i publika će sigurno zahtijevati pobjedu. Domaći fudbaleri ipak moraju da budu oprezni, jer je rival veoma opasan iz kontranapada. Zvezdi nikako ne smije da se ponovi pretprošla sezona kada je ekipu Miodraga Božovića izbacio drugi kazahstanski klub Kairat. Zbog toga je sadašnji strateg Vladan Milojević oprezan.

- Atmosfera je dobra, a igrači motivisani i u glavi nam je ta utakmica. Irtiš igra defanzivno sa brzim kontrama i nezgodni su u svim segmentima. Nemojte da zaboravite da su tu i naši fudbaleri (Mario Maslać i Stefan Živković), a Fonseka je jedan od najboljih igrača u Kazahstanu. Zajedno igraju godinu i trenutno su u jeku sezone. Nisu igrali za vikend, što je znak da se ozbiljno pripremaju. Sa druge strane mi smo u nezgodnoj fazi, u pripremnom periodu. Pojedinci tek ulaze u sistem, ali im podižemo nivo spreme - rekao je Zvezdin trener Vladan Milojević.

Ocijenio je motiv kao najvažniju kategoriju koja će odlučiti pobjednika.

- Uvek pobeđuje motivisaniji tim, osim kad igraju Nemci. Moramo da budemo spremni mentalno i fizički - dodao je Milojević.

Početnih 11 nije znao pred utakmicu i imao je neke dileme. Javnost je zamjerila na sporosti veznog reda u Pavlodaru, mada je pozitivnu ocjenu dobio novajlija Branko Jovičić, a razočarao Rikardinjo. Mladi stručnjak nije mogao konkretno da odgovori na pitanje o nastupu napadača Aleksandra Pešića, a navodno je dogovoren dolazak lijevog beka Milana Rodića.

Zatvoren sjever

Sjeverna tribina stadiona "Rajko Mitić" biće zatvorena za utakmicu protiv Irtiša, pa će organizovani navijači Crvene zvezde biti smješteni na južnu. To ne bi trebalo da umanji podršku "delija" samo će ih biti neobično vidjeti na suprotnoj tribini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana