Црвена звезда нема право на грешку у реваншу са Иртишом

Агенције
Црвена звезда нема право на грешку у реваншу са Иртишом

Београд - Реми без голова води Црвену звезду даље, али нико у редовима "црвено-бијелих" не намјерава да игра толико зихерашки пред својим навијачима против казахстанског Иртиша у реваншу другог кола квалификација за Лигу Европе.

У Павлодару је било 1:1 и тај резултат доноси малу предност Звезди, али је свима јасно да Београђани морају по побједу да би изборили двомеч са Спартом из Прага. Очекује се да стадион "Рајко Митић" буде добро испуњен и публика ће сигурно захтијевати побједу. Домаћи фудбалери ипак морају да буду опрезни, јер је ривал веома опасан из контранапада. Звезди никако не смије да се понови претпрошла сезона када је екипу Миодрага Божовића избацио други казахстански клуб Каират. Због тога је садашњи стратег Владан Милојевић опрезан.

- Атмосфера је добра, а играчи мотивисани и у глави нам је та утакмица. Иртиш игра дефанзивно са брзим контрама и незгодни су у свим сегментима. Немојте да заборавите да су ту и наши фудбалери (Марио Маслаћ и Стефан Живковић), а Фонсека је један од најбољих играча у Казахстану. Заједно играју годину и тренутно су у јеку сезоне. Нису играли за викенд, што је знак да се озбиљно припремају. Са друге стране ми смо у незгодној фази, у припремном периоду. Појединци тек улазе у систем, али им подижемо ниво спреме - рекао је Звездин тренер Владан Милојевић.

Оцијенио је мотив као најважнију категорију која ће одлучити побједника.

- Увек побеђује мотивисанији тим, осим кад играју Немци. Морамо да будемо спремни ментално и физички - додао је Милојевић.

Почетних 11 није знао пред утакмицу и имао је неке дилеме. Јавност је замјерила на спорости везног реда у Павлодару, мада је позитивну оцјену добио новајлија Бранко Јовичић, а разочарао Рикардињо. Млади стручњак није могао конкретно да одговори на питање о наступу нападача Александра Пешића, а наводно је договорен долазак лијевог бека Милана Родића.

Затворен сјевер

Сјеверна трибина стадиона "Рајко Митић" биће затворена за утакмицу против Иртиша, па ће организовани навијачи Црвене звезде бити смјештени на јужну. То не би требало да умањи подршку "делија" само ће их бити необично видјети на супротној трибини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана