Crvena zvezda kroti vukove

Agencije
Crvena zvezda kroti vukove

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde i Cibone večeras od 20 časova odmjeriće snage u prvom polufinalu Jadranske lige, dok će se u drugom meču Fajnal fora sutra (20) sastati Cedevita i Partizan.

"Crveno-bijeli" će igrati svoje sedmo polufinale, a samo su prošle sezone izborili finale, što im je ujedno najbolji rezultat u regionalnom takmičenju. Ligaški dio takmičenja Zvezda je završila na prvom mjestu sa skorom od 22 pobjede i četiri poraza, dok je Zagrepčane pobijedila u obje utakmice.

- Cibona je kvalitetno završila ligaški deo takmičenja. Pokazali su da mogu da odigraju dobro u gostima. Nije tu najveća opasnost Dario Šarić, već i ostali igrači koji znaju kakve su ovo utakmice - naveo je trener "crveno-bijelih" Dejan Radonjić, koji je dodao da je situacija u vezi sa povredama Raška Katića i Ivana Radenovića bolja i da će oni najvjerovatnije biti u timu.

Kapiten Zvezde Marko Simonović rekao je da njegova ekipa nije favorit za osvajanje šampionskog prstena u Jadranskoj ligi, iako kao domaćin nastupa na završnom turniru.

- Mislim da nismo favoriti, jer se igra jedna utakmica u polufinalu i finale. Trudićemo se da odigramo košarku koja nas je do sada krasila, sa čvrstom odbranom i brzom igrom u tranziciji. Svi znamo koliko su nam navijači pomagali ove sezone i potrebni su nam i u ovom meču - rekao je Simonović.

Trener Cibone Slaven Rimac kazao je da će ekipa, uprkos finansijskim problemima, biti maksimalno motivisana za meč sa Zvezdom.

- Okrenuti smo sebi, hemija u ekipi je dobra i imamo motiv da pobjedom protiv Zvezde dođemo u situaciju da osvojimo Jadransku ligu i izborimo plasman u Evroligu sljedeće sezone. Na taj način mogli bismo da zadržimo Darija Šarića u ekipi - rekao je Rimac.

Evroliga

Plasman u finale završnog turnira donosi i mjesto u Evroligi sljedeće sezone. Finale će se igrati u nedjelju od 20 časova, dok je subota slobodan dan. Do sada praksa nije bila da se Fajnal for igra četiri dana, a to je učinjeno jer se u subotu igra "vječiti fudbalski derbi" Partizan - Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana