Црвена звезда кроти вукове

Aгенције
Црвена звезда кроти вукове

Београд - Кошаркаши Црвене звезде и Цибоне вечерас од 20 часова одмјериће снаге у првом полуфиналу Јадранске лиге, док ће се у другом мечу Фајнал фора сутра (20) састати Цедевита и Партизан.

"Црвено-бијели" ће играти своје седмо полуфинале, а само су прошле сезоне изборили финале, што им је уједно најбољи резултат у регионалном такмичењу. Лигашки дио такмичења Звезда је завршила на првом мјесту са скором од 22 побједе и четири пораза, док је Загрепчане побиједила у обје утакмице.

- Цибона је квалитетно завршила лигашки део такмичења. Показали су да могу да одиграју добро у гостима. Није ту највећа опасност Дарио Шарић, већ и остали играчи који знају какве су ово утакмице - навео је тренер "црвено-бијелих" Дејан Радоњић, који је додао да је ситуација у вези са повредама Рашка Катића и Ивана Раденовића боља и да ће они највјероватније бити у тиму.

Капитен Звезде Марко Симоновић рекао је да његова екипа није фаворит за освајање шампионског прстена у Јадранској лиги, иако као домаћин наступа на завршном турниру.

- Мислим да нисмо фаворити, јер се игра једна утакмица у полуфиналу и финале. Трудићемо се да одиграмо кошарку која нас је до сада красила, са чврстом одбраном и брзом игром у транзицији. Сви знамо колико су нам навијачи помагали ове сезоне и потребни су нам и у овом мечу - рекао је Симоновић.

Тренер Цибоне Славен Римац казао је да ће екипа, упркос финансијским проблемима, бити максимално мотивисана за меч са Звездом.

- Окренути смо себи, хемија у екипи је добра и имамо мотив да побједом против Звезде дођемо у ситуацију да освојимо Јадранску лигу и изборимо пласман у Евролигу сљедеће сезоне. На тај начин могли бисмо да задржимо Дарија Шарића у екипи - рекао је Римац.

Евролига

Пласман у финале завршног турнира доноси и мјесто у Евролиги сљедеће сезоне. Финале ће се играти у недјељу од 20 часова, док је субота слободан дан. До сада пракса није била да се Фајнал фор игра четири дана, а то је учињено јер се у суботу игра "вјечити фудбалски дерби" Партизан - Црвена звезда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана