Crvena zvezda izlazi na crtu Fenerbahčeu u 12. kolu Evrolige

Glas Srpske
Crvena zvezda izlazi na crtu Fenerbahčeu u 12. kolu Evrolige

Istanbul - Kao lider ABA lige Crvena zvezda će večeras od 18.45 časova gostovati Fenerbahčeu u Istanbulu.

Beograđani će pokušati da nastave sa dobrim partijama koje prikazuju u posljednje vrijeme na regionalnom nivou kao i Evroligi. Na Jadranu su vezali sedam trijumfa, a u eliti tri (Rela Madrid, Anadolu Efes, Valensija) što im je podiglo samopouzdanje pa su u stanju da dobiju skoro svaku ekipu. Ipak, „crveno-bijele“ očekuje veoma teško gostovanje pošto im Fener nikako ne leži i u dosadašnjih osam zvaničnih utakmica slavio je šest puta. Turci pamte posljednju utakmicu kada su poraženi u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pa će sada tražiti osvetu dok je teško očekivati da vežu dva poraza na domaćem terenu jer su u prošlom poraženi od Žalgirisa. Biće to ujedno okršaj dva igrača koji sada nose dresove protivničke ekipe. Doskorašnji član Crvene zvezde Marko Gudurić prošlog ljeta otišao je na Bosfor za obeštećenje od milion evra dok je Pero Antić napustio Fener i vratio se u Zvezdu.

- Fenerbahče je odlično reagovao na poraz od Žalgirisa i zabeležio važnu pobedu u derbiju turskog šampionata dok je uz Olimpijakos i CSKA najveći kandidat za osvajanje titule. Ova utakmica biće još jedan korak u odrastanju i sazrevanju ovog tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi Evrolige protiv Fenerbahčea. Fizički su dominantni imaju ogroman individualni kvalitet i jako im je teško parirati. Želimo dati sve od sebe da na kraju nemamo šta sebi da  zamerimo - rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Aktuelni šampion Evrope ima osam pobjeda i četiri poraza dok Zvezda ima pet pobjeda i sedam neuspjeha. Susret sa Fenerbahčeom biće treći od pet koliko će odigrati u deset dana pošto ih već u četvrtak očekuje meč sa Panatinaikosom u Beogradu te Megom u ponedjeljak u Sremskoj Mitrovici. Povoljne vijesti stižu za Zvezdu iz Atine. Najbolji igrač Panatinaikosa Nik Kalates povrijedio se pa će propustiti ovaj meč.

Trijumf u Baru

Zvezda je savladala Mornar u Baru sa 82:74, u utakmici 12. kola ABA lige. Zvezdu su do novog trijumfa predvodili Džejms Feldin i Stefan Janković sa po 18 poena, a kod domaćina Uroš Luković postigao je isti broj poena za gostujuću ekipu debitovao je Dilan Enis, pojačanje iz Mege. Zvezda ima skor 10/2 isto kao i Budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana