Црвена звезда излази на црту Фенербахчеу у 12. колу Евролиге

Глас Српске
Црвена звезда излази на црту Фенербахчеу у 12. колу Евролиге

Истанбул - Као лидер АБА лиге Црвена звезда ће вечерас од 18.45 часова гостовати Фенербахчеу у Истанбулу.

Београђани ће покушати да наставе са добрим партијама које приказују у посљедње вријеме на регионалном нивоу као и Евролиги. На Јадрану су везали седам тријумфа, а у елити три (Рела Мадрид, Анадолу Ефес, Валенсија) што им је подигло самопоуздање па су у стању да добију скоро сваку екипу. Ипак, „црвено-бијеле“ очекује веома тешко гостовање пошто им Фенер никако не лежи и у досадашњих осам званичних утакмица славио је шест пута. Турци памте посљедњу утакмицу када су поражени у дворани „Александар Николић“ па ће сада тражити освету док је тешко очекивати да вежу два пораза на домаћем терену јер су у прошлом поражени од Жалгириса. Биће то уједно окршај два играча који сада носе дресове противничке екипе. Доскорашњи члан Црвене звезде Марко Гудурић прошлог љета отишао је на Босфор за обештећење од милион евра док је Перо Антић напустио Фенер и вратио се у Звезду.

- Фенербахче је одлично реаговао на пораз од Жалгириса и забележио важну победу у дербију турског шампионата док је уз Олимпијакос и ЦСКА највећи кандидат за освајање титуле. Ова утакмица биће још један корак у одрастању и сазревању овог тима, овога пута у најскупљој кошаркашкој школи Евролиге против Фенербахчеа. Физички су доминантни имају огроман индивидуални квалитет и јако им је тешко парирати. Желимо дати све од себе да на крају немамо шта себи да  замеримо - рекао је тренер Звезде Душан Алимпијевић.

Актуелни шампион Европе има осам побједа и четири пораза док Звезда има пет побједа и седам неуспјеха. Сусрет са Фенербахчеом биће трећи од пет колико ће одиграти у десет дана пошто их већ у четвртак очекује меч са Панатинаикосом у Београду те Мегом у понедјељак у Сремској Митровици. Повољне вијести стижу за Звезду из Атине. Најбољи играч Панатинаикоса Ник Калатес повриједио се па ће пропустити овај меч.

Тријумф у Бару

Звезда је савладала Морнар у Бару са 82:74, у утакмици 12. кола АБА лиге. Звезду су до новог тријумфа предводили Џејмс Фелдин и Стефан Јанковић са по 18 поена, а код домаћина Урош Луковић постигао је исти број поена за гостујућу екипу дебитовао је Дилан Енис, појачање из Меге. Звезда има скор 10/2 исто као и Будућност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана