Crvena bez opterećenja na srpsku koloniju

Glas Srpske
Crvena bez opterećenja na srpsku koloniju

Malaga - Rane iz poraza protiv Bamberga u Evroligi košarkaši Crvene zvezde zaliječili su pobjedom protiv Partizana u ABA ligi, a večeras će imati novi težak izazov.

"Crveno-bijeli" će od 20.45 časova pokušati da zadrže maksimalan učinak protiv Unikahe sa kojom su do sada dva puta odmjeravali snage i to pretprošle sezone. Oslabljeni neigranjem povrijeđenog krilnog centra Pere Antića, Beograđani idu na noge srpskoj koloniji u Malagu za čiji tim nastupaju Nemanja Nedović, Dragan Milosavljević i Dejan Musli.

- Rastemo iz utakmice u utakmicu i normalno je da u ovom periodu imamo određene oscilacije, tako da ni u jednu utakmicu Evrolige ne ulazimo kao favoriti. Očekivanja su se promenila posle skora 2-2, a voleo bih da imamo dobro razumevanje jer je Zvezda na početku novog ciklusa sa izmenjenim sastavom, u svakoj utakmici ide na pobedu, ali za tako nešto je potrebno da se mnogo stvari desi kako treba. Uz kvalitet koji imamo, biće potrebno mnogo više energije protiv Unikahe, koja ima impozantan roster i polako stiže do prave forme. Verujem da je mali pad koji su imali u Evroligi potpuno normalan za sve ekipe - rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.

"Crveno-bijeli" su još u srijedu u 6.30 odletjeli za Pariz i tu proveli cijeli dan čekajući let za Španiju, gdje su se odmarali i trenirali. Nakon dvočasovnog leta oko 23 časa stigli su u Malagu.

- Imali smo dva dana da se pripremimo jer smo bili fokusirani na meč u ABA ligi. Malaga je krenula u novu sezonu velikom pobedom i imala je mali pad nakon toga. Sigurno da žele na svom terenu da dokažu da su podigli formu. Imamo isti skor, 2-3, dok je naša želja da odigramo kvalitetnu utakmicu. Unikaha igra u jakom tempu, što moramo da sprečimo, kao i tranziciju sa dobrim spoljnim igračima, na prvom mestu tu mislim na Nemanju Nedovića koji u napadu poenterski igra jako dobro - rekao je bek Zvezde Nemanja Dangubić.

Derbi sa CSKA

Nakon utakmice u Malagi, kojom će biti zatvoreno šesto kolo Evrolige, igrači Zvezde će se vratiti kući u subotu popodne, a u nedjelju od 17 časova na programu je meč osmog kola ABA lige sa FMP-om. Gost "crveno-bijelih" u srijedu biće moskovski CSKA, a ta utakmica Evrolige proglašena derbijem sedmog kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana