Čović: Navijač ubijen sa leđa

Srna
Čović: Navijač ubijen sa leđa

Beograd - Predsjednik Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" Nebojša Čović rekao je da turska policija snosi odgovornost za ubistvo navijača "crveno-bijelih" Marka Ivkovića u Istanbulu, jer nije obezbijedila adekvatne bezbjednosne mjere uoči meča protiv "Galatasaraja".

Čović je demantovao izvještaj turske policije da je Ivković poginuo u međusobnom sukobu pristalica beogradskog kluba u Istanbulu i ocijenio da je to "spinovanje" turskih medija, jer prvi policijski izvještaj govori o tome da je mladić stradao u sukobu sa navijačima "Galatasaraja".

"Marko Ivković je napadnut i uboden sa leđa, dok je bežao od suzavca i turskih navijača", rekao je Čović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je ocijenio da je neodgovorna izjava trenera "Galatasaraja" Ergina Atamana da su navijači "Crvene zvezde" teroristi bila priprema za ono što je trebalo da urade mediji, koji su počeli da spinuju i da predstavljaju kako je mladić poginuo u međusobnom sukobu navijača "crveno-bijelih".

Čović kaže da klub sa malog Kalemegdana nije organizovao odlazak navijača na utakmicu, ali da je, odmah po saznanju da će se pristalice "crveno-bijelih" naći u Turskoj, o tome obavijestio Konzulat Srbije u Istanbulu, koji je ekspresno reagovao i o tome upoznao "Galatasaraj" i policiju.

"Želim da izbegnem svaku manipulaciju za nastale događaje. Zašto je turska policija vodila navijače do hale, ako nisu smeli da uđu, a zna se da može da dođe do sukoba?", upitao je Čović.

On je naveo da je do sukoba došlo ispred dvorane "Abdi Ipekči" kada su navijači "Crvene zvezde" došli pred pristalice "Galatasaraja".

"Ne treba mnogo mudrosti, ni pameti, da se shvati šta onda počinje da se događa... Međusobno provociranje, vređanje, pa kamenice. Onda je došlo do sukoba... Još nekoliko navijača žZvezdež je povređeno", rekao je Čović.

On je istakao da nisu ispoštovani mnogi propisi Evrolige, ali da ne želi da kaže da je haos bio planiran.

"Da organizacija utakmice nije bila u redu dokazuju i događaji u hali. Za dlaku je izbegnut napad navijača žGalatasarajaž na prostor koji se naziva ložom", rekao je Čović i dodao da očekuje reagovanje Evrolige.

On je optužio turskog trenera da je manipulator i da je pitanje kako je znao da su 300 srpskih navijača teroristi, a nije znao da je jedan od njih ubijen, kao i da je tokom meča provocirao igrače "Crvene zvezde".

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić zatražio je u razgovoru sa turskim kolegom Akifom Čagataj-Kilićem da po hitnom postupku bude utvrđen i kažnjen ubica Marka Ivkovića.

Navijač "Crvene zvezde" Marko Ivković juče je ispred hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu izboden nožem u sukobu sa pristalicama "Galatasaraja" uoči meča Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana