Cirkus na skupštini FK Partizan

B92
Cirkus na skupštini FK Partizan

Beograd - Skupština FK Partizan na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsjednik prekinuta je poslije brojnih sukuoba u Zemunelu.

Skupština Partizana je trebalo da bira između Ivana Ćurkovića i Žarka Zečevića s jedne strane i Nenada Bjekovića s druge.

U roku od mjesec dana biće određen novi datum Izborne skupštine.

Bjeković, koga prema nezvaničnim saznanjima podržava porodica Nedić, najavio je i mogućnost nereda ispred "Zemunela", a niz incidenata započeo je i prije 17časova kada je trebalo da počne Skupština.

Problem je nastao jer se opozicija predvođena kandidatom za predsjednika kluba Nenadom Bjekovićem pobunila zbog punomoćja koja su četvorica delegata, Vlade Divac, Tomislav Karadžić, Dragan Bjelogrlić i Milutin Šoškić, dali drugim delegatima.

Član Skupštine Partizana Veljko Odalović, koji je na strani Bjekovića, rekao je da je tim punomoćjima prekršen statut Fudbalskog saveza Srbije. Član aktuelnog rukovodstva Milorad Vučelić predložio je da se odloži Skupština, što je i prihvatila grupa predvođena Bjekovićem.

"Od početka su bili incidenti na Skupštini. Ove stvari oko ovlašćenja moraju da se rasprave. Sama sebe ova Skupština dovodi u pitanje. Ne liči ovo ni po čemu na Skupštinu Partizana. Predlažem da je sad okončamo, pa da rešimo pitanja ovlašćenja", rekao je Vučelić.

Poslije toga je predsjedavajući Miroslav Ćurguz saopštio da je Skupština prekinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana