Čileanci večeras glume Kostarikance

Dušan Repija
Čileanci večeras glume Kostarikance

Grac - Poslije sedam dana rada na red je došla i prva utakmica. Fudbaleri Srbije večeras igraju sa Čileom (20) u Gracu jedan od dva kontrolna meča pred Mundijal.

Stručni štab “orlova” odlučio je da izabere rivale na pripremama koji po načinu igre podsjećaju na prvog i najvažnijeg protivnika Srbije u Rusiji - Kostariku (17. jun). I drugi će biti sličnih karakteristika (Bolivija, 9. jun), a prema najavama, selektor Mladen Krstajić upravo će u tom meču dati priliku standardnim igračima od kojih očekuje najviše. To neće biti slučaj protiv Čileanaca, jer će šansu dati fudbalerima koji su tokom sezone u klubovima bili manje opterećeni.

- Zbog navijača moramo da idemo na pobedu. Od nas se uvek traže pobede, ali neću time da opterećujem momke u ovakvim mečevima. Verovatno neće igrati Branislav Ivanović, jer želim da ga sačuvam za Boliviju i Kostariku. On je imao manju povredu od Matije Nastasića i zbog toga sam se odlučio da se on nađe na konačnom spisku. Takođe, zbog sistema u kojem igramo otpali su Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović, a prednost dobili Nemanja Radonjić i Andrija Živković. Nijanse su odlučile - rekao je Krstajić.

Selektor je poprilično pretumbao sastav u odnosu na onaj koji je iznio kvalifikacije, jer je među 23 igrača uvrstio čak njih sedam koji nisu odigrali ni minut na putu do Rusije.

  • Ako nam je važna budućnost srpskog fudbala, ne možemo da gledamo samo šta će biti sutra, već moramo da mislimo na duži period. Bio sam jasan u objašnjenju zbog čega imamo sedam debitanata, ali i igrače koji su prošli kvalifikacije i zasluženo se našli na spisku za SP. Imali smo, podsetiću još jednom, 35 fudbalera kao prvi izbor. Moja je odluka i odgovornost koga ću povesti u Rusiju - rekao je Krstajić.

Maradona: Srećno, Matiću

Jedan od najvećih fudbalera u istoriji Dijego Maradona obratio se putem društvenih mreža Nemanji Matiću i poželio njemu i čitavoj reprezentaciji Srbije puno uspjeha u Rusiji. Maradona je od Matića dobio potpisan dres i to kao odgovor na dres reprezentacije Argentine koji je Maradona poslao 29-godišnjem momku sa Uba.

- Svom prijatelju Matiću želim sve najbolje. On je moj veliki drugar, hvala mnogo na dresu. Čitavoj srpskoj selekciji želim sjajan Mundijal - naveo je Maradona.

Kostarikanci odabrali

Selektor Kostarike Oskar Ramirez objavio je konačan spisak od 23 igrača, a kao što je očekivano, prve zvijezde su Kejlor Navas, Džoel Kembel, Selso Borhes, Marko Urenja i Kristijan Gamboa.

U obraćanju medijima Ramirez je, slično Mladenu Krstajiću, apostrofirao važnost prvog meča sa Srbijom, vjerujući da je to najveća šansa četvrtfinaliste sa prošlog Mundijala.

- Vrlo bitno je da dobijemo Srbiju, a da sa Švajcarcima igramo za drugu rundu. U šalama sa momcima kažem da je treća sreća i da je vrijeme da pobijedimo Brazil - rekao je Ramirez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana