Centar Partizana Đorđe Gagić za “Glas Srpske”: Navijačima obećavam bar jedan trofej

Nikola Lučić
Centar Partizana Đorđe Gagić za “Glas Srpske”: Navijačima obećavam bar jedan trofej

Beograd - Đorđe Gagić, centar Partizana i jedan od ključnih igrača ekipe Nenada Čanka, priličan je optimista uoči starta nove sezone, te je obećao da će “crno-bijeli” u vitrine donijeti bar jedan trofej.

Partizan će novu sezonu u ABA ligi otvoriti u subotu, utakmicom protiv Cedevite u Zagrebu. Aktuelni osvajač Kupa Radivoja Koraća u pripremnom periodu pokazao je dva lica. Na turneji u Španiji doživjeli su nekoliko teških poraza, da bi u ABA Superkupu u Laktašima podigli nivo igre i skupo prodali kožu u polufinalu protiv Budućnosti (87:90).

- Drago mi je što smo u Superkupu pokazali bolje partije i popravili utisak nakon nešto lošijih igara u Španiji. Istina je i da smo imali jako teške protivnike u pripremnom periodu, a pošto je tu dosta novih igrača, potreban je određeni vremenski period da se uigramo. Sigurno ćemo raditi da budemo još bolji i spremniji. Početak sezone je iza ćoška i moramo biti na potrebnom nivou kako bismo od starta pokazali da ćemo svima biti neugodan rival - rekao je Gagić.

Vodeće ekipe ABA lige u novu sezonu ulaze u dosta izmijenjenom sastavu. Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita spominju se kao tri najozbiljnija kandidata za naslov, a iz drugog plana vrebaju timovi poput Partizana i Igokee.

- Konkurencija je ove sezone mnogo jača nego prethodnih. Partizan u rosteru ima dosta mladih igrača. Najveća snaga ove ekipe biće energija i mladost, sigurno nas niko neće pretrčati. Najiskusniji u timu smo Novica Veličković, Bandža Si i ja, pa ćemo savetima pomoći mlađim saigračima da se što brže naviknu i oslobode pritiska. Od rivala, Budućnost će igrati Evroligu, pa samim tim imaju odličan tim, Crvena zvezda je takođe dovela dosta novih igrača, a Cedevita promenila skoro kompletnu ekipu i dovela dobrog trenera. Međutim, na svakoj utakmici ići ćemo na pobedu i od mene i Partizana navijači ove sezone mogu očekivati sigurno barem jedan trofej - poručio je Gagić.

“Crno-bijele” očekuje i nastup u Evrokupu, a rivali su Valensija, Zenit, Trento, Turk Telekom i Asvel, pa je jasno kakav posao očekuje izabranike Nenada Čanka. Prvu utakmicu igraće protiv Trenta u gostima naredne srijede.

- Jako neugodna grupa, Valensija i Zenit imaju najbolji tim, ali mislim da imamo svoje šanse, pogotovo na domaćem terenu. Zacrtani cilj je plasman u Top 16, a za dalje ćemo videti - zaključio je Gagić. 

Zbog brata zavolio košarku

Đorđe Gagić, kao junior, prvo je zaigrao u FMP-u, a zasluge što je počeo da igra košarku pripisuje bratu Milošu.

- Kada se porodica preselila u Beograd, Miloš je trenirao u FMP-u i uz njega sam počeo i ja. Bio je talentovaniji od mene, ali se povredio. Međutim, zavolio sam košarku i nastavio da treniram, što se ispostavilo kao dobra odluka - rekao je Gagić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana