Бранко Лазић, капитен кошаркаша Црвене звезде, за Глас Српске: Демантовали смо све стручњаке>

Милан Зубовић
Бранко Лазић, капитен кошаркаша Црвене звезде, за Глас Српске: Демантовали смо све стручњаке>

Лакташи - Десет побједа које су кошаркаши Црвене звезде уписали у 24 меча Евролиге резултат су који је мало ко очекивао ове сезоне, али међу њима није Бранко Лазић који је вјеровао у тим.

Његова екипа држи 11. позицију на табели и има теоретске шансе да избори плеј-оф јер им Макаби на осмом мјесту бјежи двије побједе мада ће то бити тешко оствариво пошто до краја морају  играти са Барселоном, Реалом, Фенербахчеом, ЦСКА...

- Десет победа је фантастичан резултат и нисмо имали никакав притисак што се тиче резултата у Евролиги па је много лакше играти без јурења резултата. На почетку сезоне поново су нам давали две, три или четири победе тако да ми је драго што смо успели да демантујемо све те "стручњаке" који су нам прошле сезоне такође давали пет победа, а остварили смо 16. Сада треба да то пренесемо у Јадранску лигу - изјавио је Лазић за "Глас Српске".

Послије пораза у финалу Купа Радивоја Кораћа од Партизана и Бамберга у Евролиги екипа се "скупила" и тријумфовала над Уникахом, што је вратило осмијехе на лица свих играча.

- Упали смо у кризу када смо се борили за први трофеј сезоне. Ако је то цена коју смо требали да платимо и остваримо примарни циљ, а то је освајање АБА лиге, онда нека буде да смо Куп жртвовали зарад вишег циља. Показали смо сјајну реакцију против Уникахе јер смо имали неколико дана тренинга да се припремимо, што је резултовало добром игром против шпанског тима и заиста сам задовољан залагањем и енергијом те начином како смо одиграли. Верујем да ћемо наставити у истом ритму - додао је Лазић.

Истакао је да све побједе у елитном европском такмичењу ове сезоне доприносе разигравању млађих играча и нада се да ће до краја славити још који пут.

  • Искрено, нама ће Евролига донети искуство за Јадранску лигу где је одбрана титуле примарни циљ, а ако изборимо још неку побједу тим боље за нас. Ако их и не буде неће бити велика штета јер је ово доста промењен тим са новим играчима међу којима многи нису играли АБА лигу, камоли Евролигу - казао је Лазић.

Звезда ове сезоне домаће утакмице игра у дворани "Александар Николић"  јер је била слаба посјета у "Арени".

- Свака дворана има своје предности и мане. Боље је играти у "Пиониру" због атмосфере јер смо ближи навијачима, много је већа бука и компактнија је. С друге стране, "Арена" има своју драж јер када се скупи 20.000 људи онда адреналин проради и противницима није нимало лако играти у таквој атмосфери - нагласио је Лазић.

Навијачи су били подијељени доласком Алена Омића, а он је као сваки капитен похвалио свог саиграча.

- Ален је већ на првој утакмици показао да је велико појачање. Што се нас тиче, нема ко је које вере, националности или расе, сви смо ту у служби тима те да одрадимо посао за који смо плаћени - казао је Лазић.

Барселона и Пешић

Идући ривал Звезде у Евролиги је Барселона (9. март) кога са клупе предводи некадашњи тренер "црвено-бијелих" Светислав Пешић са којим је Лазић сарађивао једну сезону.

- Променили су тренера, показали су реакцију и узели Куп Шпаније, чему су додали неке важне победе. Враћају се на стазе где су били и са Пешићем ће успети да направе добре резултате до краја. Он је велики стручњак са којим сам радио и напредовао у игри - рекао је Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана