Branko Jovičić, fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske”: Ne znam kakva me uloga očekuje

Nikola Lučić
Branko Jovičić, fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, za “Glas Srpske”: Ne znam kakva me uloga očekuje

Beograd - Dobre igre Branka Jovičića u Crvenoj zvezdi jedan su od glavnih razloga plasmana kluba u Ligu šampiona, a sjajni nastupi nisu prošli nezapaženo ni kod selektora Srbije Mladena Krstajića koji je uputio poziv sjajnom fudbaleru sredine terena za naredne mečeve u Ligi nacija.

“Orlovi” će prvo 11. oktobra igrati u gostima protiv Crne Gore, da bi tri dana kasnije u Rumuniji odigrali još jedan meč. Put od povrede metatarzalne kosti na meču protiv Čukaričkog na početku prošle sezone do poziva za A selekciju državnog tima bio je dug i mukotrpan za Jovičića, a naporan rad se konačno isplatio 25-godišnjem fudbaleru.    

- Poziv mi mnogo znači. Svaki igrač od malih nogu sanja da zaigra za reprezentaciju sa nacionalnim grbom. Za ovaj poziv najviše su zaslužni saigrači i stručni štab Crvene zvezde. Ispostavilo se da se, uz naporan rad i trening, sve na kraju uvek isplati. Naravno, igranje za reprezentaciju donosi i dodatnu odgovornost ali spreman sam da odgovorim izazovu. S obzirom na to da sam prvi put dobio poziv u reprezentaciju, nisam siguran kakva me uloga očekuje. Sigurno je da ću dati svoj maksimum i ostaviti poslednji atom snage na terenu - rekao je Jovičić za “Glas Srpske”.

Na Krstajićevom spisku su njegovi saigrači Milan Rodić, Nenad Krstičić kao i Nemanja Radonjić, koji je prešao u Olimpik iz Marselja, pa je utisak da srpski selektor vjeruje zvezdašima.

- Uvek sam govorio da ko god dobije poziv u reprezentaciju, svojim igrama je to sigurno i zaslužio. Srbija ima skup odličnih igrača i možemo pružiti sjajne partije u narednom periodu. Pred nama su dvije jako važne utakmice i daćemo sve od sebe da dođemo do pobeda. Oba meča igraćemo na gostujućem terenu, a u Podgorici nas sigurno čeka paklena atmosfera. Utakmica protiv Crne Gore u jednu ruku je i komšijski derbi. Puno se priča o tome, međutim, ne treba da se dižu tenzije jer to je meč kao i svaki drugi - poručio je Jovičić.

Vezni red Crvene zvezde skoro je nezamisliv bez njega, a nakon remija protiv Napolija izabranike Vladana Milojevića u srijedu očekuje i prvo gostovanje u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, i to na “Parku prinčeva” protiv PSŽ-a. Međutim, Jovičić apostrofira da “crveno-bijeli” prvo žele da arhiviraju utakmicu protiv Mladosti iz Lučana u subotu (20 časova).

- Dokazali smo prošle sezone u Ligi Evrope i protiv Napolija da možemo da se nosimo sa najjačim evropskim timovima. Kada je PSŽ u pitanju, o njemu ne treba puno trošiti reči. Svi znamo da je u pitanju jedna od najjačih evropskih ekipa, sastavljena od mnogo dobrih igrača, predvođenih Nejmarom. Daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat, međutim, prevashodno je cilj da u subotu pobedimo Mladost. To nam je u ovom trenutku glavni cilj. Želimo da odbranimo titulu u Srbiji i na taj način ponovo izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona i naredne sezone - rekao je Jovičić.

Mnogo bure ove sedmice podigao je 158. “vječiti derbi” Partizana i Crvene zvezde. Jedni su tvrdili da je lopta poslije udarca Ričmonda Boaćija prešla gol-liniju, drugi da nema govora o pogotku. Pravu istinu teško da ćemo ikad saznati, a Jovičić je istakao da je sudija Nenad Đokić imao najbolji ugao da procijeni da li je gol regularan ili ne.

- Ne bih se uključivao u bespotrebnu raspravu, ali sudija koji je signalizirao Danilu Grujiću da je gol regularan bio je u najboljoj poziciji da proceni situaciju - jasan je Jovičić.

Zvezda je pred kraj sezone dovela tri velika pojačanja. Od Marka Marina, Gorana Čaušića i Ričmonda Boaćija se očekuje veliki doprinos u nastavku sezone.

- Sva trojica su se uklopili. Moram da napomenem da su i ranija pojačanja jako bitna za tim. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi i mi koji smo tu odranije potrudili smo se da olakšamo privikavanje novim igračima na sistem rada u klubu - zaključio je Jovičić.

Spisak

Na spisku Mladena Krstajića ponovo se našlo ime Mijata Gaćinovića, koji nije bio na spisku fudbalera za Svjetsko prvenstvo. Na njemu su još, golmani: Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović; odbrana: Antonio Rukavina, Uroš Spajić, Nikola Milenković, Jagoš Vuković, Miloš Veljković, Aleksandar Kolarov, Milan Rodić; sredina terena: Nemanja Matić, Nemanja Maksimović, Saša Lukić, Sergej Milinković Savić, Nenad Krstičić, Branko Jovičić, Dušan Tadić, Filip Kostić, Adem Ljajić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Nemanja Radonjić; napad: Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović.

Ponovo bez Milivojevića

Krstajić ponovo na spisak nije uvrstio Luku Milivojevića, a poručio je da nije tip čovjeka koji gleda u prošlost.

- Luka je odličan momak, pravi fajter i sigurno je da ne treba da trošim reči o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima. To treba da stavimo po strani i da se okrenemo reprezentaciji - rekao je Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana