Бранко Јовичић, фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Не знам каква ме улога очекује

Никола Лучић
Бранко Јовичић, фудбалер Црвене звезде и репрезентативац Србије, за “Глас Српске”: Не знам каква ме улога очекује

Београд - Добре игре Бранка Јовичића у Црвеној звезди један су од главних разлога пласмана клуба у Лигу шампиона, а сјајни наступи нису прошли незапажено ни код селектора Србије Младена Крстајића који је упутио позив сјајном фудбалеру средине терена за наредне мечеве у Лиги нација.

“Орлови” ће прво 11. октобра играти у гостима против Црне Горе, да би три дана касније у Румунији одиграли још један меч. Пут од повреде метатарзалне кости на мечу против Чукаричког на почетку прошле сезоне до позива за А селекцију државног тима био је дуг и мукотрпан за Јовичића, а напоран рад се коначно исплатио 25-годишњем фудбалеру.    

- Позив ми много значи. Сваки играч од малих ногу сања да заигра за репрезентацију са националним грбом. За овај позив највише су заслужни саиграчи и стручни штаб Црвене звезде. Испоставило се да се, уз напоран рад и тренинг, све на крају увек исплати. Наравно, играње за репрезентацију доноси и додатну одговорност али спреман сам да одговорим изазову. С обзиром на то да сам први пут добио позив у репрезентацију, нисам сигуран каква ме улога очекује. Сигурно је да ћу дати свој максимум и оставити последњи атом снаге на терену - рекао је Јовичић за “Глас Српске”.

На Крстајићевом списку су његови саиграчи Милан Родић, Ненад Крстичић као и Немања Радоњић, који је прешао у Олимпик из Марсеља, па је утисак да српски селектор вјерује звездашима.

- Увек сам говорио да ко год добије позив у репрезентацију, својим играма је то сигурно и заслужио. Србија има скуп одличних играча и можемо пружити сјајне партије у наредном периоду. Пред нама су двије јако важне утакмице и даћемо све од себе да дођемо до победа. Оба меча играћемо на гостујућем терену, а у Подгорици нас сигурно чека паклена атмосфера. Утакмица против Црне Горе у једну руку је и комшијски дерби. Пуно се прича о томе, међутим, не треба да се дижу тензије јер то је меч као и сваки други - поручио је Јовичић.

Везни ред Црвене звезде скоро је незамислив без њега, а након ремија против Наполија изабранике Владана Милојевића у сриједу очекује и прво гостовање у најелитнијем европском клупском такмичењу, и то на “Парку принчева” против ПСЖ-а. Међутим, Јовичић апострофира да “црвено-бијели” прво желе да архивирају утакмицу против Младости из Лучана у суботу (20 часова).

- Доказали смо прошле сезоне у Лиги Европе и против Наполија да можемо да се носимо са најјачим европским тимовима. Када је ПСЖ у питању, о њему не треба пуно трошити речи. Сви знамо да је у питању једна од најјачих европских екипа, састављена од много добрих играча, предвођених Нејмаром. Даћемо све од себе да остваримо добар резултат, међутим, превасходно је циљ да у суботу победимо Младост. То нам је у овом тренутку главни циљ. Желимо да одбранимо титулу у Србији и на тај начин поново изборимо пласман у квалификације за Лигу шампиона и наредне сезоне - рекао је Јовичић.

Много буре ове седмице подигао је 158. “вјечити дерби” Партизана и Црвене звезде. Једни су тврдили да је лопта послије ударца Ричмонда Боаћија прешла гол-линију, други да нема говора о поготку. Праву истину тешко да ћемо икад сазнати, а Јовичић је истакао да је судија Ненад Ђокић имао најбољи угао да процијени да ли је гол регуларан или не.

- Не бих се укључивао у беспотребну расправу, али судија који је сигнализирао Данилу Грујићу да је гол регуларан био је у најбољој позицији да процени ситуацију - јасан је Јовичић.

Звезда је пред крај сезоне довела три велика појачања. Од Марка Марина, Горана Чаушића и Ричмонда Боаћија се очекује велики допринос у наставку сезоне.

- Сва тројица су се уклопили. Морам да напоменем да су и ранија појачања јако битна за тим. Имамо сјајну атмосферу у екипи и ми који смо ту одраније потрудили смо се да олакшамо привикавање новим играчима на систем рада у клубу - закључио је Јовичић.

Списак

На списку Младена Крстајића поново се нашло име Мијата Гаћиновића, који није био на списку фудбалера за Свјетско првенство. На њему су још, голмани: Марко Дмитровић, Предраг Рајковић, Александар Јовановић; одбрана: Антонио Рукавина, Урош Спајић, Никола Миленковић, Јагош Вуковић, Милош Вељковић, Александар Коларов, Милан Родић; средина терена: Немања Матић, Немања Максимовић, Саша Лукић, Сергеј Милинковић Савић, Ненад Крстичић, Бранко Јовичић, Душан Тадић, Филип Костић, Адем Љајић, Андрија Живковић, Мијат Гаћиновић, Немања Радоњић; напад: Александар Митровић и Александар Пријовић.

Поново без Миливојевића

Крстајић поново на списак није уврстио Луку Миливојевића, а поручио је да није тип човјека који гледа у прошлост.

- Лука је одличан момак, прави фајтер и сигурно је да не треба да трошим речи о његовим људским и играчким квалитетима. То треба да ставимо по страни и да се окренемо репрезентацији - рекао је Крстајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана