Božidar Maljković: Đorđević istrpio veliku nepravdu

Danijel Radujković
Božidar Maljković: Đorđević istrpio veliku nepravdu

Banjaluka - Vijest da je Bajern smijenio Aleksandra Đorđevića iznenadila je cijelu košarkašku Evropu, pa i legendarnog stručnjaka Božidara Maljkovića koji smatra da je prema selektoru Srbije učinjena velika nepravda.

Đorđević je u drugoj sezoni na klupi Bavaraca osvojio Kup Njemačke, a odlično gurao i u prvenstvu jer je Bajern napustio sa prvog mjesta. Jedini kiks, ako se to može tako nazvati, bio je u Evrokupu gdje je njemački tim ispao u polufinalu od Darušafake. Razlog za otkaz navodno je bila loša komunikacija sa menadžmentom, ali Đorđević je kasnije objavio da je smijenjen zbog ljubomore Marka Pešića.

- Mislim da način na koji je smenjen, a i momenat, nisu adekvatni. Naneta je nepravda prema jednom uzornom treneru. Ne može neko ko je osvojio Kup, koji je u zadnjoj sekundi izgubio od Darušafake biti čovek koji je blizu da dobije otkaz. Može iz nesportskih razloga, ali znajući Saleta, koliko on voli ovaj sport, koliko radi, kakav je profesionalac, to je nemoguće. Nemaš nijedan razlog da ga smeniš u tako ozbiljnom klubu, sa ozbiljnim čovekom kao što je Uli Henes - rekao je Maljković.

Mnogi su podržali aktuelnog selektora Srbije, a za sve što je uradio za klub navijači Bajerna su mu zahvalili transparentom na utakmici protiv Ulma.

- Razgovarao sam s njim, malo sam se šalio i rekao sam mu: "Dobro došao u klub velikih trenera", jer ko nije bar jednom u životu smenjen, nije trener. Olakšao sam mu muke, dugo smo pričali - dodao je Maljković.

Klupu Bajerna preuzeo je nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić koji je debitovao pobjedom, ali ga očekuje veliki izazov. Međutim, Maljković smatra da Radonjić već ima veliko iskustvo u tom aspektu.

- Radonjić je odlično radio u Zvezdi. Iznenađujuće dobro za čoveka koji dolazi sa strane. Nije to neko inostranstvo, ali beogradska publika je razmažena. On se mic po mic izborio, a Zvezda je igrala odlično. Od kluba se često traže nerealne stvari, jer ne može ekipa koja promeni osam igrača i trenera, a pri tome daje šansu mladima, da bude na udaru kritika. Zaboravljamo njihove probleme, nemaštinu, što guraju mlade igrače, a pri tome dobijaju velike klubove - dodao je Maljković.

"Crveno-bijele" čeka najvažniji dio sezone, jer uskoro počinje finalna serija u ABA ligi protiv Budućnosti.

- Budućnost je napravila veliki posao, a Zvezda je stekla individualnu i kolektivnu prednost zbog jakih utakmica. Tada brusiš trenera i igrače, raste kohezija i samopouzdanje. Prognoze ostavljam meteorolozima, a želeo bih da bude dobra utakmica, da se igra dobra košarka, a neka pobedi bolji - zaključio je Maljković.

Sastanak sa Dodikom

Predsjednik OKS Božidar Maljković boravio je juče u Banjaluci na sastanku sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom, a tema su bile Zimske olimpijske igre mladih (EDžOF) koje bi trebalo da budu održane u Sarajevu i Istočnom Sarajevu iduće godine.

- Kada su me ljudi iz Olimpijskog komiteta zamolili da posredujem, da budem jedna vrsta veze između Dodika i njih, ja sam to prihvatio, zbog RS, zbog olimpizma. Dodik je sa puno razumevanja sve prihvatio - rekao je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana