Борусија славила против Сарајева

mondo.ba
Борусија славила против Сарајева

Борусија из Менхенгладбаха савладала је Сарајево синоћ са 3:2 у сјајној атмосфери пред близу 30.000 гледалаца на "Кошеву", у првој утакмици посљедње рунде квалификација за Лигу Европе.

Фудбалери Сарајева нису разочарали близу 30.000 хиљада (већином својих) навијача, пише Мондо.

Тим Џенана Ушчуплића приказао је сјајну, мушку, храбру игру, али то ипак није било довољно да се избјегне пораз од бундеслигаша Борусије из Менхенгладбаха.

Имао је бордо тим своје прилике, два пута стизао предност фаворизованих гостију, али након трећег гола као да је понестало снаге Сарајлијама да се још једном врате против изузетно јаког ривала.

Од самог старта утакмице, ношени громогласном подршком са трибина, фудбалери у бордо дресовима кренули су агресивно ка голу Нијемаца.

Могли су Милош Стојчев и Шевко Окић донијети предност Сарајеву у 4. и 8. минуту, али нису били прецизни, а казна је услиједила већ у 10. минуту.

Андре Хан, који је овог љета појачао Борусију из Аугзбурга, сјајно је реаговао након течне акције Борусије и прелијепим ударцем искоса са десне стране погодио за вођство "колтова".

Нису се фудбалери актуелног освајача Купа БиХ предавали. У 26. минуту ерупција одушевљења на препуном "Кошеву". Кресте Велкоски извео је слободан ударац, голман Борусије Јан Зомер није стигао да боксује лопту, одлично је реаговао Бојан Пузигаћа и главом поравнао резултат.

Петнаест минута касније нови хладан туш за домаће играче и навијаче. Стријелац првог гола Хан је центрирао са десне стране, Дејан Бандовић лоше је процијенио лет лопте, она га је прелетјела, а Бранимиру Хрготи није било тешко да је спроведе у празну мрежу и тако искористи поклон голмана Сарајева.

Сјајно је Џенан Ушчуплић погодио са измјеном у 52. минуту. Непримијетног Шевку Окића замијенио је Харис Дуљевић, а само седам минута касније затресао је мрежу Борусије.

Поново је сјајни Велкоски асистирао, а Дуљевић милиметарски прецизно погађа са 15 метара доњи лијеви уграо њемачког гола.

Ипак, искусни Нијемци у 73. минуту поново долазе до предности. Редали су се напади гостију као на траци, гол је висиу у зраку, а онда је Гранит Џака кратко додао лопту до Хрготе, шведски интернационалац сјајно је шутирао са врха шеснаестерца и својим другим поготком донио нову предност, 3:2, испоставиће се и побједу.

Трећи гол као да је потпуно сломио бордо тим, који до краја сусрета није успио да озбиљније запријети голману Зомеру.

Сарајево ће тако на реванш за седам дана на "Борусија парку" у Менхенгладбах отпутовати са голом минуса.

Показали су играчи Џенана Ушчуплића да ове године играју много боље на гостовањима. Славили су прво против Хаугесунда 3:1, а истим резултатом срушили су и Атромитос. Остаје нада да нешто слично могу поновити и у Њемачкој…

САРАЈЕВО: Бандовић, Татомировић, Берберовић, Дуповац, Стојчев, Цимирот, Пузигаћа (од 76' Протић), Окић (од 52' Дуљевић), Велкоски, Радовац (од 76' Ковачевић), Билбија. Тренер: Џенан Ушчуплић.

БОРУСИЈА МЕНХЕНГЛАДБАХ: Зомер, Алваро Домингез, Џонсон, Јанчке, Штранцл, Траоре (од 46' Херман), Нордвејт, Хан (од 65' Корб), Џака, Рафаел (од 82' Азар), Хргота. Тренер: Лусијен Фавр.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана