Boriša Simanić, košarkaš FMP-a, za Glas Srpske: Dokazaću da sam igrač za Zvezdu

Danijel Radujković
Boriša Simanić, košarkaš FMP-a, za Glas Srpske: Dokazaću da sam igrač za Zvezdu

Banjaluka - Jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope rođenih 1998. godine Boriša Simanić nije dobio pravu šansu u Crvenoj zvezdi protekle dvije sezone, pa će pozajmicu u FMP-u pokušati da iskoristi da pokaže zašto ga smatraju za budućeg NBA igrača i tako se vrati u voljeni klub i dokaže nesumnjiv potencijal.

Tokom ljeta Simanić je imao povredu skočnog zgloba, pa je propustio početak sezone, a zaigrao je u petom kolu ABA lige protiv Zadra i odmah je odradio odličan posao. Postigao je 14 poena, imao je pet skokova, blokadu i bio je jedan od inicijatora preokreta "pantera".

* GLAS SRPSKE: Koliko Vam je ovaj meč pomogao na planu samopouzdanja i šta očekujete od ove sezone?

SIMANIĆ: Dobar nastup protiv Zadra mi je mnogo značio, jer zaželio sam se igre i utakmica. Mislim da ću u FMP-u imati potrebnu minutažu koja mi je neophodna da vratim samopouzdanje i napredujem. Preko ljeta sam imao pripreme sa reprezentacijom i Evropsko prvenstvo, a poslije me zadesila povreda skočnog zgloba, tako da se sada vraćam punim treninzima i utakmicama. Od ove sezone prije svega očekujem da me zaobiđu povrede, da napredujem i da moj tim ode u plej-of ABA lige.

* GLAS SRPSKE: Imate li motiv više da pokažete ljudima u Zvezdi da mogu računati na Vas u budućnosti?

SIMANIĆ: Kako da ne, motiv uvijek postoji, a na meni je da pokažem i dokažem da mogu da igram na visokom nivou. Određeni pritisak uvijek postoji, a u FMP-u je manji nego kada igraš za Zvezdu.

* GLAS SRPSKE: Niste dobili pravu priliku da se pokažete u Zvezdi, kako je to uticalo na Vas, da li ste bili malo razočarani zbog svega? Šta je razlog što Vam trener Dejan Radonjić nije davao pravu šansu?

SIMANIĆ: Pa uticalo je, nije da nije, ali to je prošlost. Sebe trenutno vidim u FMP-u i mislim da ću imati priliku da napredujem. Imam odličnu saradnju sa trenerom Vladimirom Jovanovićem i njegovim pomoćnicima. Razgovarali smo, poznajemo se iz reprezentacije i tačno znam šta očekuje od mene i koje zahtjeve ima. Moje je da radim i to opravdam. Što se tiče neigranja u Zvezdi, to je pitanje za Radonjića. Vjerovatno je mislio da ima vremena za nas mlade igrače.

* GLAS SRPSKE: Pošto je FMP tim u kojem se razvijaju mladi Zvezdini igrači, da li se nadate da ćete ponovo izboriti mjesto u redovima "crveno-bijelih"? Imate li uopšte želju da ponovo igrate u Zvezdi?

SIMANIĆ: Kako da ne, Zvezda je uvijek na prvom mjestu. Žao mi je što nisam imao priliku do sada da to ostvarim. Zvezda je razlog zašto nisam otišao u inostranstvo kada je trebalo da potpišem profesionalni ugovor. Pored poziva četiri najbolja koledža u SAD i tri najjača kluba u Evropi, izabrao sam Zvezdu. Tako da se nadam da ću izboriti povratak u Zvezdu, to mi je želja da se odužim na pravi način.

* GLAS SRPSKE: Kako ste zadovoljni igrom FMP-a u dosadašnjem dijelu sezone, za sada ste na diobi drugog mjesta u ABA ligi?

SIMANIĆ: Sezona je počela odlično za FMP, ali još se uigravamo. Bitno je da ostanemo čvrsto na zemlji i da idemo utakmicu po utakmicu.

* GLAS SRPSKE: Da li ste ostali u kontaktu sa bivšim saigračima iz Zvezde? Da li Vam neko do njih možda daje neki koristan savjet?

SIMANIĆ: Jesam sa Milerom, Cirbesom, Đenkom i "zemarom" Kuzmićem. To su dobri momci, mnogo su mi pomagali svojim iskustvom i savjetima, stvarno nisu bili škrti na tome. Mnogo sam im zahvalan na tome.

Raduje se dolasku u Banjaluku

* GLAS: U nedjelju gostujete Igokei i vraćate se u Republiku Srpsku. Trebalo bi da bude zanimljiv duel, šta očekujete od tog meča?

SIMANIĆ: Igokea je odlično startovala, ima dobar tim i dobrog trenera koji je napravio sistem unazad nekoliko godina. U timu su im iskusni igrači i sigurno će biti zanimljiva utakmica. Ujedno drago mi je što ću doći u Banjaluku, imam tamo dosta familije, prijatelja i "delija" koji dolaze redovno da gledaju i navijaju za Zvezdu. Veliki pozdrav za njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana