Бориша Симанић, кошаркаш ФМП-а, за Глас Српске: Доказаћу да сам играч за Звезду

Данијел Радујковић
Бориша Симанић, кошаркаш ФМП-а, за Глас Српске: Доказаћу да сам играч за Звезду

Бањалука - Један од најталентованијих кошаркаша Европе рођених 1998. године Бориша Симанић није добио праву шансу у Црвеној звезди протекле двије сезоне, па ће позајмицу у ФМП-у покушати да искористи да покаже зашто га сматрају за будућег НБА играча и тако се врати у вољени клуб и докаже несумњив потенцијал.

Током љета Симанић је имао повреду скочног зглоба, па је пропустио почетак сезоне, а заиграо је у петом колу АБА лиге против Задра и одмах је одрадио одличан посао. Постигао је 14 поена, имао је пет скокова, блокаду и био је један од иницијатора преокрета "пантера".

* ГЛАС СРПСКЕ: Колико Вам је овај меч помогао на плану самопоуздања и шта очекујете од ове сезоне?

СИМАНИЋ: Добар наступ против Задра ми је много значио, јер зажелио сам се игре и утакмица. Мислим да ћу у ФМП-у имати потребну минутажу која ми је неопходна да вратим самопоуздање и напредујем. Преко љета сам имао припреме са репрезентацијом и Европско првенство, а послије ме задесила повреда скочног зглоба, тако да се сада враћам пуним тренинзима и утакмицама. Од ове сезоне прије свега очекујем да ме заобиђу повреде, да напредујем и да мој тим оде у плеј-оф АБА лиге.

* ГЛАС СРПСКЕ: Имате ли мотив више да покажете људима у Звезди да могу рачунати на Вас у будућности?

СИМАНИЋ: Како да не, мотив увијек постоји, а на мени је да покажем и докажем да могу да играм на високом нивоу. Одређени притисак увијек постоји, а у ФМП-у је мањи него када играш за Звезду.

* ГЛАС СРПСКЕ: Нисте добили праву прилику да се покажете у Звезди, како је то утицало на Вас, да ли сте били мало разочарани због свега? Шта је разлог што Вам тренер Дејан Радоњић није давао праву шансу?

СИМАНИЋ: Па утицало је, није да није, али то је прошлост. Себе тренутно видим у ФМП-у и мислим да ћу имати прилику да напредујем. Имам одличну сарадњу са тренером Владимиром Јовановићем и његовим помоћницима. Разговарали смо, познајемо се из репрезентације и тачно знам шта очекује од мене и које захтјеве има. Моје је да радим и то оправдам. Што се тиче неиграња у Звезди, то је питање за Радоњића. Вјероватно је мислио да има времена за нас младе играче.

* ГЛАС СРПСКЕ: Пошто је ФМП тим у којем се развијају млади Звездини играчи, да ли се надате да ћете поново изборити мјесто у редовима "црвено-бијелих"? Имате ли уопште жељу да поново играте у Звезди?

СИМАНИЋ: Како да не, Звезда је увијек на првом мјесту. Жао ми је што нисам имао прилику до сада да то остварим. Звезда је разлог зашто нисам отишао у иностранство када је требало да потпишем професионални уговор. Поред позива четири најбоља колеџа у САД и три најјача клуба у Европи, изабрао сам Звезду. Тако да се надам да ћу изборити повратак у Звезду, то ми је жеља да се одужим на прави начин.

* ГЛАС СРПСКЕ: Како сте задовољни игром ФМП-а у досадашњем дијелу сезоне, за сада сте на диоби другог мјеста у АБА лиги?

СИМАНИЋ: Сезона је почела одлично за ФМП, али још се уигравамо. Битно је да останемо чврсто на земљи и да идемо утакмицу по утакмицу.

* ГЛАС СРПСКЕ: Да ли сте остали у контакту са бившим саиграчима из Звезде? Да ли Вам неко до њих можда даје неки користан савјет?

СИМАНИЋ: Јесам са Милером, Цирбесом, Ђенком и "земаром" Кузмићем. То су добри момци, много су ми помагали својим искуством и савјетима, стварно нису били шкрти на томе. Много сам им захвалан на томе.

Радује се доласку у Бањалуку

* ГЛАС: У недјељу гостујете Игокеи и враћате се у Републику Српску. Требало би да буде занимљив дуел, шта очекујете од тог меча?

СИМАНИЋ: Игокеа је одлично стартовала, има добар тим и доброг тренера који је направио систем уназад неколико година. У тиму су им искусни играчи и сигурно ће бити занимљива утакмица. Уједно драго ми је што ћу доћи у Бањалуку, имам тамо доста фамилије, пријатеља и "делија" који долазе редовно да гледају и навијају за Звезду. Велики поздрав за њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана