Болан пораз Звезде послије продужетка

Б92
Болан пораз Звезде послије продужетка

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Олимпијакоса са 66:64 послије продужетка, у утакмици 27. кола Евролиге.

Одлучујуће поене постигао је Јоргос Принтезис три секунде прије краја, када је као против ЦСКА прије неколико година, флоутером поставио коначан резултат.

У посљедњим тренуцима покушао је Чарлс Џенкинс са пола терена, али није био прецизан.

Нападу у којем је асистирао Грин претходила је необична ситуација – послије продора на двадесетак секунди до краја, Марку Гудурићу је испала лопта, он је успио да се снађе, али је судија Јавор више од минута гледао поновљени снимак.

Досуђена је мртва лопта, а пошто је стрелица показала за Олимпијакос, Грци су добили напад који је, испоставиће се, био одлучујући.

Београдски ’црвено-бијели’ су успјели да надокнаде минус од 13 поена са полувремена, стигну надомак херојског преокрета, али нису успјели и сада морају да остваре две побједе како би били сигурни учесник Топ 8 фазе.

Изабраници Дејана Радоњића заузимају осму позицију са 15 побједа и 12 пораза, док је на деветој позицији Дарушафака са скором 13-14. Српски и турски клуб састаће се у посљедњем колу када би могло да се одлучује ко ће у наредну фазу такмичења.

Исти учинак, али и бољи међусобни скор од Звезде има Ефес, док су испред Панатинаикос и Басконија са 16 тријумфа и 11 пораза.

Изабраници Дејана Радоњића одиграли су очајно прво полувреме у којем су убацили само 17 поена и нису имали никаква рјешења у нападу. Губили су много лопти, промашили све шутеве ван линије 6,75 и на полувреме отишли са 13 поена минуса.

Међутим, на паркет су се вратили у другачијем расположењу и већ на старту почели да топе предност ривала. Спустили су се на -4, Олимпијакос је одбио први налет и поново дошао до двоцифреног вишка, али је потом кренула фантастична серија тројки – редом су погађали Гудурић (прва тројка), Симоновић и Дангубић, за потпуни преокрет пред посљедњу деоницу.

Серија је настављена на 18:0, Олимпијакос скоро осам минута није погодио кош, када је на сцену ступио Димитрис Аграванис. Погодио је двије везане тројке, потом 2+1 и експресно вратио свој тим.

Џенкинс је погодио важне поене, потом и Гудурић тројку, али је Принтезис неколико секунди касније вратио и донио продужетак. Могао је бек домаћина да реши меч у регуларном току полагањем, али је додатних пет минута одлучивало.

Готово читав продужетак протекао је у извођењу слободних бацања, до посљедњег минута када је све рјешено.

На двадесетак секунди до краја догодила се необична ситуација послије продора Гудурића. Чинило је да је успио да се снађе када му је лопта испала, али је судија Јавор више од минута гледао поновљени снимак. Досуђена је мртва лопта, а пошто је стрелица показала за Олимпијакос, Грци су добили напад.

Најефикаснији у редовима Звезде био је споменути Гудурић са 14 поена, Чарлс Џенкинс је додао поен мање, Марко Симоновић је постигао девет, а Огњен Кузмић осам.

У екипи Олимпијакоса најбољи је био Костас Папаниколау са 17 поена, Димитрис Аграванис је додао 16 уз споменуту ролу у посљедњој четвртини, а херој Принтезис је стао на 15. Српски кошаркаш Никола Милутинов се није уписао у стрелце.

Црвена звезда у наредном колу, у петак, гостује Барселони, док Олимпијакос дочекује Реал Мадрид.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана