Бојан Вујић: Зике прави човјек на правом мјесту

Милан Зубовић
Бојан Вујић: Зике прави човјек на правом мјесту

Београд - Нови селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић жели да освоји "салатару" и у овој улози, баш као и 2010. године када је био један од кључних ослонаца у дублу.

Иако је још активан тенисер, Зимоњић је добио шансу умјесто најуспјешнијег селектора Србије Богдана Обрадовића и предводиће националну селекцију у идућем периоду као вршилац дужности.

- Циљ у Дејвис купу је јасан. Желим да поново освојимо "салатару". Верујем да у најјачем саставу можемо сваког да победимо, без обира на подлогу и да ли играмо код куће или у гостима. Наравно, најважније је да играчи буду здрави. Имамо одличну атмосферу у тиму, дуго година смо сви заједно и даћемо све од себе почев од тог сусрета са Русима, па у сваком наредном дуелу - рекао је Зимоњић.

Први меч на ком ће Зимоњић водити Србију биће одржан од 5. до 7. фебруара против Русије у Нишу.

- Још је рано да кажем са којим ћемо тимом у фебруару изаћи на терен, а коначну одлуку донећу одмах после Аустралијен опена, мада до 24. јануара требало би да пријавим екипу - рекао је Зимоњић.

Његов велики пријатељ, бивши саиграч у репрезентацији и дубл партнер Бојан Вујић сматра да је ангажовање Зимоњића права одлука Тениског савеза Србије.

- Селектор Обрадовић урадио је много, довео Србију на врх, а пошто му истиче мандат једини ко га може наслиједити је Зимоњић. Био је први играч свијета у дублу, током 2003. године већ је био селектор-играч, тако да познаје тај посао. Велики је професионалац, јако посвећен тенису, одлично познаје ситуацију у тиму и вјерујем да је прави избор - рекао је Вујић.

Осим Зимоњића у тренерском тиму биће Душан Вемић и Јован Савић, а репрезентацију ће осим Зимоњића чинити Новак Ђоковић, Виктор Троицки, Душан Лајовић, Јанко Типсаревић и Филип Крајиновић. На ширем списку биће Ласло Ђере, Марко Тепавац, Никола Милојевић, Миљан Зекић, Пеђа Крстин, Илија Бозољац и најбољи јуниор свијета Миомир Кецмановић.

- Уколико Ђоковић буде играо, а Типсаревић успије да ухвати стару форму, мислим да Србија поново може отићи до самог краја. Ненад још може много у дублу, а Троицки је увијек ту. Треба обратити пажњу на Лајовића и Кецмановића, а мислим да би и Кецмановић требало да буде у тиму. Он је будућност српског тениса и треба га уводити у репрезентацију гдје може да стекне велико искуство - закључио је Вујић.

Биографија

Ненад Зимоњић рођен је 4. јуна 1976. године у Београду и тренутно је на 58. мјесту у дублу на АТП листи. Професионалац је од 1995, а за 21 годину бављења тенисом остварио је велике успјехе у дубл конкуренцији гдје је својевремено био први на АТП листи. Вимблдон је освајао два пута 2008. и 2009, а Ролан Гарос 2010. године, када је био и у финалу Аустралијен опена. Имао је добрих резултата и у микс дублу, а што се тиче сингла није остваривао претјерано запажене резултате. Најбољи пласман остварио је 29. марта 1999. године када је био 176. на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана