Bojan Šaranov, golman Partizana, za Glas Srpske: Evropa ne prašta propuštene šanse

Ivan Dragičević
Bojan Šaranov, golman Partizana, za Glas Srpske: Evropa ne prašta propuštene šanse

Lubin - Prvi put poslije 19 godina i bolnog poraza od Kroacije, fudbaleri Partizana takmičenje u Evropi završili su već na prvom stepeniku, jer su nakon jedanaesteraca poraženi od poljskog Zaglebja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Nakon 210 minuta igre nije viđen pogodak, a sa bijele tačke igrači iz Lubina su bili prisebniji i na kraju slavili sa 4:3. Odlučujući penal nije iskoristio Nemanja Mihajlović, dok je Darko Brašanac već u prvoj seriji zapucao loptu preko gola. Partizan je ovom utakmicom postao rekorder, jer je čak sedam puta evropske utakmice odlučivao penalima, a slavio je samo tri puta.

Najbolji igrač "crno-bijelih" u ovom dvomeču bio je golman Bojan Šaranov, koji je uradio sve što je bilo do njega. Mreža iskusnog golmana ostala je netaknuta tokom 210 minuta, uspio je da odbrani penal Aleksandru Todorovskom, ali ni to nije bilo dovoljno da Partizan prođe dalje.

- Razočarani smo. Evropa ne prašta propuštene prilike, možda u našoj ligi možeš da daš gol posle osam, devet propuštenih šansi, ali je u Evropi druga priča. Morali smo da dobijemo u Beogradu kada smo pored velikog broja prilika imali i igrača više, ali nije nam se dalo - rekao je Šaranov za "Glas Srpske".

Partizan je u odnosu na prošlo ljeto promijenio čak tri trenera, a od igrača u startnoj postavi ostali su samo Darko Brašanac i Miroslav Vulićević.

- Ti podaci sve govore. Nedostaje nam kontinuitet, a ovaj tim je još u fazi upoznavanja. Zaglebje već tri godine igra zajedno i to je jedan od razloga zašto smo ispali. Mislim da imamo dobar tim, individualno su naši igrači 90 odsto bolji od njihovih, ali ako ne možemo da prođemo Zaglebje, onda ne zaslužujemo Evropu. Ovim neuspehom klub je ostao bez novca, koji nam je potreban, ali glavni cilj nam je osvajanje titule u Srbiji i da sledeće ljeto ozbiljno napadnemo Ligu šampiona - kazao je Šaranov.

Golman Partizana kaže da nema vremena za tugu, jer već u nedjelju "crno-bijeli" gostuju Bačkoj u prvoj utakmici nove sezone Superlige Srbije. Ipak, ističe da jedanaesterci nisu lutrija ili pitanje sreće, kako većina misli.

- Penali zavise od psihološke pripreme. Sve zavisi kako priđeš lopti i kako namestiš glavu. Obratili smo pažnju na penale u pripremi utakmice, ali smo očekivali da sve rešimo u regularnom delu - dodao je Šaranov.

Birkiraka izbacila Harts

Valeta je protiv Crvene zvezde pokazala žilavost, a Birkiraka je sa 2:1 slavila u Edinburgu protiv Hartsa i tako senzacionalno izbacila škotsku ekipu. Hrvatska će u trećem kolu imati tri predstavnika, jer će pored Rijeke tamo igrati Lokomotiva, koja je izbacila Rovanijemi i Hajduk, koji je bio bolji od rumunskog CSMS-a. Budućnost je ispala poslije penala od Genka, dok je estonski Kalju eliminisao Makabi iz Haife.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana