Bojan Ostojić, štoper Partizana za Glas Srpske: Naježim se od riječi menadžer

Ivan Dragičević
Bojan Ostojić, štoper Partizana za Glas Srpske: Naježim se od riječi menadžer

Beograd - Štoper Partizana Bojan Ostojić ovih dana živi kao u bajci, jer je dva dana poslije rođenja kćerke Viktorije postigao pobjedonosni gol u derbiju protiv Vojvodine.

Poslije trijumfa u Novom Sadu cijela ekipa se veselila novom članu porodice Ostojić, ali "crno-bijeli" nemaju luksuz da se opuštaju, jer ih sutra očekuje prvi meč protiv Videotona za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

- Prelep je osećaj, ćerkica i supruga su u ponedeljak došle kući. Još nisam potpuno ni svestan situacije, ali vremenom ću se adaptirati. Pobeda i gol su zasladili situaciju, slavili smo posle meča, ali sada moramo da budemo spremni za Videoton - rekao je Ostojić.

Pouzdani štoper (33) kasno je došao na veliku pozornicu. Odlične partije u Čukaričkom lani su ga preporučile Partizanu, a sigurno je mogao mnogo ranije do crno-bijelog dresa i inostrane karijere.

- Moja karijera je plod krvavog rada. Nikada nisam imao menadžera niti nekog ko bi me gurao, igrama i kvalitetom došao sam tu gde sam sada. Agenta nemam ni sada i ne treba mi. Eto, i Bleki Milenković je otišao u Fjorentinu bez menadžera. Naježim se kada čujem tu reč - kazao je Ostojić.

Dueli sa Videotonom su mečevi sezone za osvajače "duple krune" u Srbiji, a mađarski klub je Partizan u malom, jer je ovog ljeta trener Marko Nikolić iz Humske prešao u Videoton, a napadački tandem ekipe čine Danko Lazović i Marko Šćepović.

- Nikolić nas poznaje u dušu i to nam je otežavajuća okolnost. Sigurno će savršeno pripremiti ekipu, a naruku nam ne idu ni prazne tribine. Šćepa i Danko su u vrhunskoj formi, gotovo u svakom meču postižu po gol, moramo da budemo vrlo oprezni - rekao je iskusni štoper.

Njegovo mjesto u startnih 11 nikada se ne dovodi u pitanje, samo je nepoznanica ko će mu praviti društvo u posljednjoj liniji odbrane. Na nekim utakmica bio je to Lazar Ćirković, a šansu je dobijao i Nemanja G. Miletić, koji je odigrao cijeli meč na "Karađorđu". Lani je zajedno sa Nikolom Milenkovićem činio savršen tandem, ali odbrana dosta trpi na početku ove sezone.

- Ne mislim da je problem u jednom igraču, ko god to bio, jer odbranu igra celi tim. Kada se prime neki golovi i izgubi utakmica, uvek se krive defanzivci, ali nikome pojedinačno ne može da se stavi teret na leđa - dodao je Ostojić.

Voždovac melje

Poslije velikog trijumfa u Humskoj, fudbaleri Voždovca pobijedili su Javor sa 1:0 golom Aleksandra Ješića, pa je ekipa Ilije Stolice izbila na drugu poziciju sa 13 bodova iz pet kola. Spartak je savladao Mačvu sa 3:2, a strijelci su bili Nemanja Nikolić, Đorđe Ivanović i Nemanja Glavčić za Subotičane, dok su za goste pogodili Radoš Protić i Nenad Jovanović. Mladost i Radnik odigrali su bez golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana