Bojan Ostojić, Fudbaler Partizana za “Glas Srpske”: Miloševićevim dolaskom sve se promijenilo

Nikola Lučić
Bojan Ostojić, Fudbaler Partizana za “Glas Srpske”: Miloševićevim dolaskom sve se promijenilo

Beograd - Fudbaler koji do dolaska Save Miloševića na klupu Partizana nije bio ni blizu početne postave “crno-bijelih” je Bojan Ostojić, a golom za osvajanje Kupa Srbije protiv Crvene zvezde na najljepši način odužio se treneru za ukazano povjerenje.

Iskusni štoper je nezasluženo bio u drugom planu kod Zorana Mirkovića i Miroslava Đukića, a iako ima 35 godina na najbolji način komandovao je odbranom Partizana, koja nije dozvolila novom-starom šampionu Srbije da stvori ozbiljnu priliku za 90 minuta fudbala na stadionu “Rajko Mitić”. U razgovoru za “Glas Srpske” Ostojić je poručio da je pogodak za spas košmarne sezone posvetio treneru Miloševiću. 

- Njegovim dolaskom sve se promenilo iz korena, pre njega bio sam otpisan, nisam bio ni blizu kombinacija za prvu postavu. Dugujem veliku zahvalnost Savi i stručnom štabu, nadam se da sam sve dobro što su uradili za mene vratio na najlepši način. Ono što je najbitnije za dobre rezultate je dobra atmosfera, a šef je upravo to doneo preuzimanjem trenerske pozicije i uspeli smo da sjajno završimo sezonu - rekao je Ostojić. 

Poručio je i da “crno-bijeli” nisu mogli na bolji način da završe sezonu, pošto je finale igrano na terenu najljućeg rivala. Iako su tokom čitave sezone gledali u leđa timu Vladana Milojevića u Superligi Srbije, Ostojić smatra da su na kraju pokazali da posjeduju veliki kvalitet.

- Igrali smo kao tim i to je od presudnog značaja. Nisam ja zaslužan za trofej, nego cela ekipa. Trudili smo se da ne ostavljamo prostora brzim igračima poput Marka Marina i u tome smo uspeli. Zaslužili smo trofej na kraju jer smo se zaista borili kao lavovi - jasan je Ostojić.  

On je kod gola iskoristio veliku grešku Milana Borjana koji ne neoprezno istrčao u pokušaju da boksuje loptu, a kako kaže, molio je boga da ga lopta pogodi i završi u mreži.

- Danilo Pantić je uputio sjajan centaršut, nekako sam se dobro pozicionirao i vidio da je golman izletio. Sve vreme sam gledao kako da dobro udarim loptu i na svu sreću završila je u golu - istakao je Ostojić.    

Gol odluke bio je najljepši poklon za Sašu Ilića, koji se peharom oprostio od aktivnog igranja fudbala, a Ostojić je rekao da mu je bila čast dijeliti svlačionicu sa jednim od najboljih igrača u istoriji kluba.

- Najdraže nam je što smo ispratili Saleta na najbolji način. On je jedna istinska legenda i naučio nas je mnogo važnih stvari koje se ne tiču samo fudbala - izjavio je Ostojić.

Neizvjesna budućnost u klubu

Nakon što je Ostojić postigao gol za četvrti uzastopni trijumf “crno-bijelih” u Kupu, a 16. ukupno, navijači kluba iz Humske žele da iskusni igrač ostane u klubu i naredne sezone.

- Tek treba da sjednem za sto sa čelnicima kluba i odlučimo o daljim koracima. Videćemo šta će biti konačni epilog - izjavio je Ostojić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana