Богдан Радивојевић, рукометаш “орлова” за “Глас Српске”: Вријеме да у Србију донесемо медаљу

Синиша Котараш
Богдан Радивојевић, рукометаш “орлова” за “Глас Српске”: Вријеме да у Србију донесемо медаљу

Нови Сад - Богдан Радивојевић један је од јунака побједе рукометаша Србије над Швајцарском (32:31) којом су “орлови” као једна од четири најбоље трећепласиране селекције визирали пасош за Европско првенство у Аустрији и Норвешкој.

Радовијевић је био стријелац осам погодака и нагласио је како је ово тек почетак успјеха једне нове генерације српских рукометаша.

- Знали смо да са било каквом победом идемо даље и то нам је дало одређени мир. Нисмо били оптерећени, али смо жарко желели да остваримо тај тријумф од шест разлике на и на првенство одемо као други у групи. Међутим, није Швајцарска ривал за који можете да са сигурношћу кажете како ће те да их савладате и то се и видело на паркету. Одиграли смо најбоље што можемо, можда је требало и да убедљивије тријумфујемо, али не жалимо - рекао је Радивојевић за “Глас Српске”.

Према његовим ријечима, највећа снага ове репрезентације Србије лежи у колективу у којем је сваки играч спреман да се жртвује за заједнички циљ.

- Ова генерација заиста обећава. Нема ту појединаца који би се издвајали, колектив нам је увек на првом месту и то је најважније. Мислим да без таквог размишљања нема ништа. На терену гинемо један за другога и радујемо се свачијем добром потезу - казао је Радивојевић.

Иако су сви репрезентативци са својим клубовима освајали велике трофеје све њих њих би мијењали за једну медаљу са репрезентацијом тврди нови члан Пик Сегеда у којег је ове године стигао из Рајн Некар Левена.

- Дуго је Србија била без неког значајнијег успеха и верујем да сада можемо да обрадујемо наше навијаче и напокон донесемо неку медаљу. Требало нам је мало времена да се преболи смена генерације, да се све склопи и да се навикнемо једни на друге. То се не може направити преко ноћи, а мислим да смо сада показали да постајемо права репрезентација - додао је крилни нападач репрезентације Србије.

Истовремено, селектор репрезентације Ненад Перуничић посебно је апострофирао учинак голмана Дејана Милосављева.

- Исказаћу велико поштовање Дејану Милосављеву који је повређен изашао на терен и био међу стативама. То је оно што смо градили у претходном периоду у националном тиму, да смо сви једна породица. Нисмо тим са много звезда, али смо тим и верујем да ћемо бити бољи. Бескрајно сам поносан на ову екипу - поручио је Перуничић.

Познати носиоци група

По први пут на Европском првенству ће наступити 24 репрезентације које ће бити подијељене у шест група. Познати су носиоци, они ће бити сврстани у први шешир, а то су  Хрватска (група А, Грац), Аустрија (Б, Беч), Њемачка (Ц, Трондхајм), Норвешка (Д, Трондхајм), Данска (Е, Малме), те Шведска (Е, Гетеборг). Жријеб ће бити обављен 28. јуна у Бечу, а у првом шеширу ће се наћи Шпанија, Њемачка, Хрватска, Француска, Мађарска и Шведска. У другом шеширу су Норвешка, Данска, Словенија, Сјеверна Македонија, Чешка и Русија, у трећем Аустрија, Португалија, Бјелорусија, Исланд, Летонија и Црна Гора, док су у четвртом селекције Србије, Швајцарске, Пољске, Холандије, Украјине и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана