Богдан Обрадовић за Глас Српске: Многи желе у Нолетов бокс

Данијел Радујковић
Богдан Обрадовић за Глас Српске: Многи желе у Нолетов бокс

Бањалука - Новак покушава да нађе право решење за враћање на светски врх и нови тим који ће му дати енергију коју је изгубио. Мора да изабере тренера који ће то да му омогући, а сигурно их има много који би желели да раде са њим, јер је он велики изазов.

Казао је ово за "Глас Српске" бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић, коментаришући потез Новака Ђоковића који је отпустио комплетан стручни штаб са тренером Марјаном Вајдом на челу. Када је Ђоковић кренуо силазном путањом, Обрадовић је био један од ријетких који га је критиковао. Посебно му је сметало присуство шпанског "гуруа" Пепеа Имаза у Новаковој близини, али сада истиче да разумије Ђоковићеву одлуку. Он је један од тениских стручњака који можда најбоље познаје српског тенисера, а за њега ова одлука није претјерано изненађење.

- Ово је поприлично озбиљан потез којим се покушава вратити у стару форму. Када не иде, морате да реагујете, да направите рез. То је његова одлука и није важно да ли је за друге изненађење или не. Надам се да ће му нови тим дати додатну енергију и идеју на који начин да се врати на старе стазе - казао је Обрадовић.

Он сматра да овакве ствари не треба да чуде, јер се редовно дешавају у свијету спорта.

- Сличних ствари смо се нагледали у прошлости код многих спортиста и тимова. Ово је један до покушаја да се нешто промени. То су тешки резови, није уопште лако ни за њега, ни за остатак тима. Много времена су провели заједно, али у сваком случају нешто је морало да се деси. Апсолутно верујем да ће то бити позитиван потез у смислу да ће се вратити у стару форму у којој је био док је владао планетом - додао је Обрадовић.

У наредном периоду сигурно ће много тренерских имена бити довођено у везу са једним од најатрактивнијих спортиста, а Обрадовић вјерује да ће бити много њих који су заинтересовани да му се придруже. Слично као када је упражњена клупа тимова попут Реала, Барселоне или Манчестера.

- Волео бих да то буде неко ко ће му одговарати и са киме ће наћи заједнички језик. То је суштина свега. Заиста не знам ко је слободан на тржишту, јер су сви поприлично запослени људи и са те стране није лако наћи врхунске тренере који су способни и спремни да раде. Треба пронаћи право решење, ко год да буде, потребно је да га Новак разуме - истакао је бивши селектор Србије.

На питање да ли би он могао да буде тај човјек, само се насмијао.

- Заиста не бих о томе. Све је до Новака, много година сам провео с њим и да размишља у том правцу сигурно би ме већ контактирао - закључио је Обрадовић.

Без тренера у Шпанији

Новак Ђоковић ће први пут у каријери играти без подршке тренера и стручног штаба на неком великом турниру, пошто мастерс у Мадриду почиње у понедјељак.

- Питање је колико се Новак за то припремао, није ово била исхитрена одлука. Он је велики шампион, сигурно да су ово отежане околности за њега, али морате да тежите ка неком решењу. Можемо само да му пожелимо да одигра добро у Мадриду - рекао је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана