Bivši kapiten Srbije Ratko Nikolić za Glas Srpske: Meč protiv Hrvata ne znači život ili smrt

Dušan Repija
Bivši kapiten Srbije Ratko Nikolić za Glas Srpske: Meč protiv Hrvata ne znači život ili smrt

Osvajač bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu 2001. godine i prvi kapiten Srbije Ratko Nikolić poručio je bivšim saigračima da je važno da izdrže početni pritisak u večerašnjem meču, a da će onda sve biti mnogo lakše.

On smatra da atmosfera koja je stvorena u javnosti više odgovara Srbiji, odnosno da su Hrvati pod većim pritiskom od momaka Jovice Cvetkovića.

- Podiglo se previše prašine, a nama to nije utakmica na život ili smrt. Ne gubimo mnogo ni u slučaju poraza, jer je stručnom štabu kao cilj zacrtan plasman u drugi krug. Grupa je prejaka da bismo se zanosili da možemo očekivati sve pobede, pogotovo što je reprezentacija podmlađena i što dugo nismo napravili veliki rezultat - smatra Nikolić.

GLAS: Rukometaši izjavljuju da će ipak dati sve od sebe u večerašnjem meču?

NIKOLIĆ: Naravno. Hteli priznati ili ne, ipak je ovo vrlo važna utakmica, rivalstvo je veliko. Bilo bi lepo pobediti. Voleo sam utakmice kada su svi bili protiv moje ekipe i znam kako bih se ponašao da sam tamo. To je još jedan dodatni motiv koji vam daje snagu. Sa druge strane, Hrvati će biti pod većim pritiskom, jer im neće oprostiti eventualni neuspeh.

GLAS: Pored Hrvatske, u grupi A su Švedska i Island. Koja ekipa je najveća šansa Srbije?

NIKOLIĆ: Mislim da je to Island. Nije to više ona reprezentacija od pre desetak godina. Mislim da bismo njih trebali savladati, ali pre svega iskontrolisati sebe. Često smo sebi najveći protivnici i ako to ne budemo, onda ćemo biti opasni za sve ostale.

GLAS: Srbija je na Evro otišla bez ijedne pobjede u pet mečeva. Koliko je to opasno?

NIKOLIĆ: Voleo bih da smo zakačili bar jedan trijumf, ali to ništa ne mora da znači. Sećam se da smo nekoliko puta dobijali sve u pripremama, a onda kada odemo na takmičenje ne možemo da se sastavimo. Neka sada bude obrnuto.

GLAS: Ko su najveći favoriti na prvenstvu?

NIKOLIĆ: Gledao sam Francuze i Dance, najviše mi se sviđaju te reprezentacije. Norvežani su vrlo jaki, kao i Španci. Hrvati naravno, ali mislim da nemaju kvalitet za zlato. Sreća im je što igraju na domaćem terenu i što će ih malo pogurati.

Golmani aduti Srbije

GLAS: Pored Petra Nenadića, ko su glavni aduti Srbije?

NIKOLIĆ: Iskusni Žarko Šešum, Nemanja Zelenović i golmani. Vladimir Cupara je odličan, a dobro ga menja Tibor Ivanišević. Nadam se da će imati veću podršku odbrane, koja je često izostajala u pripremnom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana