Бивши капитен Србије Ратко Николић за Глас Српске: Меч против Хрвата не значи живот или смрт

Душан Репија
Бивши капитен Србије Ратко Николић за Глас Српске: Меч против Хрвата не значи живот или смрт

Освајач бронзане медаље на Свјетском првенству 2001. године и први капитен Србије Ратко Николић поручио је бившим саиграчима да је важно да издрже почетни притисак у вечерашњем мечу, а да ће онда све бити много лакше.

Он сматра да атмосфера која је створена у јавности више одговара Србији, односно да су Хрвати под већим притиском од момака Јовице Цветковића.

- Подигло се превише прашине, а нама то није утакмица на живот или смрт. Не губимо много ни у случају пораза, јер је стручном штабу као циљ зацртан пласман у други круг. Група је прејака да бисмо се заносили да можемо очекивати све победе, поготово што је репрезентација подмлађена и што дуго нисмо направили велики резултат - сматра Николић.

ГЛАС: Рукометаши изјављују да ће ипак дати све од себе у вечерашњем мечу?

НИКОЛИЋ: Наравно. Хтели признати или не, ипак је ово врло важна утакмица, ривалство је велико. Било би лепо победити. Волео сам утакмице када су сви били против моје екипе и знам како бих се понашао да сам тамо. То је још један додатни мотив који вам даје снагу. Са друге стране, Хрвати ће бити под већим притиском, јер им неће опростити евентуални неуспех.

ГЛАС: Поред Хрватске, у групи А су Шведска и Исланд. Која екипа је највећа шанса Србије?

НИКОЛИЋ: Мислим да је то Исланд. Није то више она репрезентација од пре десетак година. Мислим да бисмо њих требали савладати, али пре свега исконтролисати себе. Често смо себи највећи противници и ако то не будемо, онда ћемо бити опасни за све остале.

ГЛАС: Србија је на Евро отишла без иједне побједе у пет мечева. Колико је то опасно?

НИКОЛИЋ: Волео бих да смо закачили бар један тријумф, али то ништа не мора да значи. Сећам се да смо неколико пута добијали све у припремама, а онда када одемо на такмичење не можемо да се саставимо. Нека сада буде обрнуто.

ГЛАС: Ко су највећи фаворити на првенству?

НИКОЛИЋ: Гледао сам Французе и Данце, највише ми се свиђају те репрезентације. Норвежани су врло јаки, као и Шпанци. Хрвати наравно, али мислим да немају квалитет за злато. Срећа им је што играју на домаћем терену и што ће их мало погурати.

Голмани адути Србије

ГЛАС: Поред Петра Ненадића, ко су главни адути Србије?

НИКОЛИЋ: Искусни Жарко Шешум, Немања Зеленовић и голмани. Владимир Цупара је одличан, а добро га мења Тибор Иванишевић. Надам се да ће имати већу подршку одбране, која је често изостајала у припремном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана