Bez Dangubića i Štimca na Evrobasketu!

Glas Srpske
Bez Dangubića i Štimca na Evrobasketu!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je da na Evropsko prvenstvo neće putovati Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac.

Dangubić prošle godine nije prošao pripreme zbog povrede, dok je Vladimir Štimac bio član reprezentacije koja je osvojila srebro na Mundobasketu.

Iako je prethodno najavio da će odluku saopštiti u srijedu, Đorđević je ’presjekao’ poslije treninga u utorak.

"Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti. Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12", istako je Aleksandar Đođrević.

To znači da će sastav Srbije na Evropskom prvenstvu činiti: Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanović, Zoran Erceg, Nikola Kalinić, Ognjen Kuzmić, Stefan Marković, Dragan Milosavljević, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica i Marko Simonović.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gdje će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Njemačka, Hrvatska i Letonija.

Srbija se na Evrobasketu takmiči u grupi B zajedno sa selekcijama Njemačke, Islanda, Španije, Turske i Italije. Prvi meč srpski košarkaši igraju u subotu od 18 časova protiv selekcije Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana