Бетис највећи искорак каријере Николе Гаћеше

Иван Драгичевић
Бетис највећи искорак каријере Николе Гаћеше

Севиља - Искусни крилни центар Никола Гаћеша направио је несвакидашњи трансфер, јер је из Какња прешао у Бетис показавши да је могуће направити искорак из Лиге БиХ ка најјачем европском националном такмичењу.

Тим из Севиље заузима посљедње мјесто на табели Ендеса лиге и пријети му испадање у нижи ранг. Гаћеша је договорио сарадњу до краја сезоне и доведен је да извуче екипу из опасне зоне. До краја првенства остало је још пет кола, а бивши играч Игокее дебитоваће против Сарагосе.

- Борићемо се док постоје математичке шансе за опстанак. Свака следећа утакмица нам је најбитнија почевши од Сарагосе коју можемо посматрати као меч сезоне. Срећан сам што сам у Бетису, Раде Загорац и Владимир Голубовић ми олакшавају процес прилагођавања. Овај трансфер видим као неки вид признања за све што сам до сада радио, али и мотив за оно што ме тек очекује - рекао је Гаћеша.

Одличне игре пружао је у Динаму из Тбилисија, неки ранији сусрети са шпанским екипама препоручили су га Андалужанима. У дресу Какња биљежио је 16 поена и пет скокова по утакмици.

- Добре игре у ФИБА Лиги шампиона против Хувентуда, као и после у ФИБА Европа купу допринеле су да ме примете неки тимови из јачих лига. За највећи искорак у досадашњој каријери утицале су и партије из првенства БиХ - додао је Гаћеша.

Како је Ендеса лига најквалитетнија на Старом континенту очекује га много дуела са врхунским играчима. Сваки меч биће на нож, а поготово овај први против Сарагосе која има само побједу више од Бетиса и држи прво мјесто изнад зоне испадања.

- Пружићу максимум какву год одлуку ми тренер наменио против Сарагосе. Свакодневно се трудим да што боље упознам саиграче и уклопим у систем. Већ сам рекао да је то најбитнија утакмица сезоне, даћемо све за позитиван резултат. Играње у овако снажној лиги сваки викенд нови је изазов због великог броја квалитетних играча и тимова. Тешко је издвојити било кога, али од преосталих утакмица дуели са Реалом и Басконијом биће посебно изазовни - закључио је Гаћеша.

Амерички студент

Гаћеша је пет година провео на студију у САД, гђе је наступао за ТЦУ Фрогсе у првој НЦАА дивизији. Прије Какња и Динама из Тбилисија Гаћеша је наступао за Игокеу, словеначки Хелиос, румунски Темишвар, Оберварт из Аустрије, француски Руи, грузијски Рустави и ирански Шардари Табриз. Најбоље партије пружао је у Грузији, али је јасно да је Бетис најатрактивнији клуб међу побројанима. Андалужанима је запао за око због ол-араунд игре и можда баш Гаћеша буде тас на ваги за опстанак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана