Бешикташ елиминисао Партизан из Европе

B92
Бешикташ елиминисао Партизан из Европе

Фудбалери Партизана поразом од Бешикташа (3:0) елиминисани су из плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге Европе.

Изабраници Зорана Мирковића нису успјели да понове усјпех из претходне године када су обезбједили Европу. Овога пута фаворизовани ривал био је прејак и овдје се завршава црно-бијели пут на Старом континенту.

Партизан није добро ушао у меч и било је питање када ће турски тим доћи до стопостотне прилике или гола.

Одолијевао је вицешампион Србије, средином првог полувремена чинило се да су успоставили равнотежу, међутим пад концентрације коштао их је пласмана у наредну фазу.

Голове за Бешикташ у првом полувремену постигли су Пепе у 37. и Озјакуп у 45. минуту, оба пута послије лоше реакције задње линије.

Партизан у првом периоду игре није створио нити једну праву шансу, голман Утку није имао посла и Бешикташ је заслужено водио на крају првих 45 минута игре.

На почетку другог полувремена црно-бијели заиграли су много боље и почели су да стварају шансе. Најбољу пропустио је Данило Пантић у 56. минуту када је погодио стативу. То ће се испоставити као кључан моменат за Партизан, пошто послије тога нису имали ни приближно исту прилику.

Штавише, Бешикташ је кренуо поново да напада, а на крају су се зауставили на три поготка. Коначан резултат поставио је Пепе у 69. минуту, када је главом савладао Владимира Стојковића.

Бешикташ је по игри био много бољи ривал и заслужено иду у групну фазу Лиге Европе. На крају укупан резултат овог двомеча је 4:1 за тим из Истанбула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана