Београђани дочекали олимпијце

Танјуг
Београђани дочекали олимпијце

Београд - Више десетина хиљада Београђана поздравило је вечерас испред Дома Народне скупштине српске спортисте који су на Олимпијским играма у Рију освојили рекордних осам медаља.

У спектакуларној атмосфери, мноштво застава и траснапрента, прво је дјечији хор отпевао химну "Боже правде", потом су на бину изашли спортисти који нису освојили медаље, а затим и носиоци одличја.

Бронзана атлетичарка Ивана Шпановић била је оправдана одсутна због обавеза у Дијамантској лиги, па су прве велике аплаузе добиле бронзане кошаркашице.

"Вољена Србијо, вољени Београде, народе мој, били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи и једина лековита мисао после најболнијег пораза и мени највећа радост. Највећа победа била је веселити се са вама. Живела Србија", рекла је селектор косаркашица Марина Марковић.

Капитен Милица Дабовић захвалила се свима што су били шести игарц и вјетар у леђа и потом су сви заједно отпјевали "Марш на Дрину", уз коју су српске кошаркашице изашле на терен уочи меча за треће мјесто против Француске.

Сребрни кајакши Марко Томићевић и Миленко Зорић истакли су да су сањали о дочек, да ће га памтити док су живи и поручили да се осејћају као да су освојили злато.

Сребрна теквопнисткиња Тијана Богдановић није плакала као на аеродрому, па је уз овације окупљених и са великим осмијехом рекла.

"Хвала вам што сте остали будни до касних сати да гледате моје мечеве. Замолила бих за аплауз за МИлицу Мандић и тренера Драгана Јовића који су моја највећа подршка".

Потом су на бину изашле сребрне одбојкашице, а посебно велики аплауз добиле су ТИјана Бошковић и Бранкица Михајловић.

"Све време у Рију осећали смо подршку коју пружзате и огромну енергију коју нам шаљете, било је лакше "ратовати" кад то стоји иза нас. Медаља је била наша велика жеља, огромна, али ово је наш сан и хвала вам што смо досањали наш сан", рекао еј селектор Зоран Терзић.

Капитен Маја Огњеновић такође се захвалила због енергије, љубави и непроспаваних ноћи.

"Надам се да смо вас бар мало обрадовали. Хвала вам пуно".

Када су на бини изашли кошаркаши никако није могло, а да се не направи паралела са генерацијом коју је као играц предводио Александар орђевић, сада селектор.

"Пре 12 година сам био у "њиховим патикаама", а сада сам овде испред њих и поносан сам сто иза мене стоје овакви сампиони. Велико хвала елити српског спорта која игра за младу елиту Србије", рекао је орђевић.

Славље се ближило ерупцији прије него сто је изашао златни рвач Давор Штефанек, који је подсјетио на обећање дато 2014. године када је постао првак свијета и најавио нове успјехе у Токију.

И онда је услиједила ерупција емоција када су на бину кренули да излазе ватерполсити. Селектро Дејан Савић доцекан је са пјесмом: "Сад су уз''о злато Дејане", а када су сви изашли пред навиојаце услиједила је њихова пјесма из Рија: "Освојили смо све".

"Будите поносно на ове људи на бини. Ја сам поносан што сам овде и што сам капитен овог тима. Хвала вам пуно", поручио је Живко Гоцић.

На крају су сви српски спортисти са окупљенима отпјевали чувену песму: "Играј и победи" која најбоље одсликава све што су српски спортисти урадили у Рију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана