Beograd će tužiti UEFA sportskom sudu u Lozani

Srna
Beograd će tužiti UEFA sportskom sudu u Lozani

Beograd - Srbija će tužiti Evropsku fudbalsku uniju /UEFA/ međunarodnom sportskom sudu u Lozani zbog prijema samoproglašenog Kosova u ovu organizaciju na današnjoj sjednici u Budimpešti, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da je prijemom Kosova u svoje članstvo, UEFA otvorila Pandorinu kutiju.


"Naša poruka onima koji su danas, stavljajući politiku u prvi plan zgazili sport u Budimpešti je - Ne sanjajte da će naša borba da prestane. Ne sanjajte da ste ovim postali član UEFA", rekao je Đurić u obraćanju javnosti.

On je istakao da će Srbija nastaviti svoju borbu, zbog toga što ono što se danas desilo u UEFA predstavlja gaženje i bacanje pod noge Statuta UEFA, principa sporta, udruživanja u sportske saveze.

"U ovim trenucima Srbiji i srpskom savezu se već javljaju članice UEFA koje su nezadovoljne ovakvim načinom vođenja UEFA i odnosa prema sportu uopšte.
Kao što smo, na žalost, već videli u košarci, i ovaj današnji potez mogao bi lako da se ispostavi kao uvod u veće i dublje podele", rekao je Đurić.

Ministar sporta Srbije Vanja Udovičić je rekao da u sportu postoje jasna pravila, te ocijenio da će odluka UEFA o prijemu Kosova donijeti mnogo toga lošeg u narednom periodu.

"To je odluka koja otvara ne samo Pandorinu kutiju nego i apetite. To je odluka koja ne samo da nas ljuti, nego urušava sve principe koje smo učili godinama unazad, za koje se UEFA borila i za koje jeste stvorena da ih kontroliše i prati", rekao je Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana