Бек Партизана Вања Маринковић за Глас Српске: Новица додаје гас када остали коче

Иван Драгичевић
Бек Партизана Вања Маринковић за Глас Српске: Новица додаје гас када остали коче

Бањалука - Прошле године трофеј Купа Радивоја Кораћа измакао је кошаркашима Партизана у финалу у којем је боља и спретнија била екипа Мега Лекса, а "црно-бијели" вечерас крећу у лов на "Жућкову левицу" на коју чекају од 2012. године.

Први ривал биће им Дунав из Старих Бановаца, а сувишно је говорити о томе колики су фаворити изабраници Александра Џикића. Јасно је то и младом беку Вањи Маринковићу који је за "Глас Српске" оцијенио шансе свог тима у Нишу.

- Нокаут систем је такав да ако победиш, идеш даље или, у супротном, пакујеш кофере и путујеш кући. Није нимало лако, али тако је и другима. Најважније је да размишљамо само о следећем мечу, а то је сада дуел са Дунавом - почео је причу Маринковић.

На прошлогодишњем турниру Вања је носио капитенску траку, која је сада око руке много искуснијег Новице Величковића. Некадашњи репрезентативац је прави вођа ове екипе, а поред неспорних играчких квалитета, његово присуство и енергија на паркету и у свлачионици кључни су за функционисање екипе.

- Новица је есенцијално важан за нас. Његова енергија је заразна и прави је пример свим осталим. То је човек који додаје гас када остали коче. Бићемо на великим искушењима, напорно је играти дан за даном, а у наредних 11 дана потенцијално нас очекује седам утакмица. Треба то све издржати, али не недостаје нам мотивације - казао је Маринковић.

Вријеме за одмор и опоравак је луксуз па се према њему треба односити на прави начин и прихватити га као поклон. Поред борбе за трофеј Купа, Партизан чека расплет у АБА лиги те реванш са ПАОК-ом у ФИБА Лиги шампиона.

- Одмор је део тренинга баш као и рад на терену или састанци. Припремамо се детаљно, анализирамо претходне утакмице, трудимо се да исправимо грешке, а истичемо и добре ствари. Бринемо и о игри противника па се извлаче детаљи који се тичу наредног ривала. Спремили смо се за Дунав, а после првог меча видећемо како даље - рекао је Маринковић.

Одлични шутер игра већ трећу професионалну сезону, јер га је Душко Вујошевић још као 17-годишњака гурнуо у ватру. Може се рећи да има доста искуства, одиграо је много важних мечева, од којих су неки били у Купу. Признаје да су се одређене ствари код припреме битних мечева промијениле у односу на почетке.

- Све утакмице су значајне, али је осећај посебан пред оне најважније, а то су дербији или мечеви за трофеје. Тада је притисак већи, узбуђење је на вишем нивоу. На тим мечевима сам се добро осећао, али нисам у потпуности задовољан својим партијама. Било је добрих ствари, али сам морао да играм са више иницијативе. Свакодневно напорно радим како бих био бољи, то аутоматски значи да би и мој тим био квалитетнији. Посао ми је да чувам најбоље противничке нападаче, а и у нападу имам важну улогу - закључио је Маринковић.

Николић је у првом обраћању послије навода о његовој кандидатури рекао да он и даље чека договор са Вучићем.

- Ја и даље чекам договор са Александром Вучићем. Пре тога нећу донети никакву одлуку и својим изјавама нећу никога да стављам пред свршен чин. Тако сам обећао и никада не газим своју реч, мада је јасно да се СНС понаша као да нема времена да сачека договор и заједничку изјаву коју смо обећали грађанима - рекао је Николић.

Према сазнањима српских медија, Николић је послао и писмо Вучићу у којем, у замјену за повлачење из трке за предсједника тражи челно мјесто у СНС-у и Влади Србије, а на то писмо Вучић није одговорио.

Како су потврдили извори из Владе, Вучића је погодио Николићев гест и то што није прво њему саопштио одлуку о кандидатури.

- Вучић нема намеру да позове Николића, јер га више не занима - навели су извори из Владе.

Мега креће од Динамика

Одбрану трофеја Купа Радивоја Кораћа екипа Мега Лекса започеће против водећег тима Кошаркашке лиге Србије Динамика (17 часова) који са клупе предводи Мирослав Николић. Екипу Дејана Милојевића везују лијепе успомене за дворану "Чаир" у којој су освојили први и за сада једини трофеј.

Не бјежимо до Звезде

До краја АБА лиге остала су четири кола, а Партизан очекује борба за што бољу позицију пред плеј-оф.

- Не зависи све од нас. Ко год нам дође у полуфиналу, борићемо се максимално. Не бежимо од Звезде. О калкулацијама нисам размишљао, да ли је са неким боље на два или три меча, остављам другима да просуде - рекао је Маринковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана