Banvit novo iskušenje za Partizan

Agencije
Banvit novo iskušenje za Partizan

Beograd - Novu tešku utakmicu košarkaši Partizana imaće večeras od 18 časova protiv Banvita u drugom kolu Evrokupa.

"Crno-bijeli" se nalaze u krizi, jer su vezali četiri poraza (tri u ABA ligi, jedan u Evrokupu) i sada imaju težak zadatak da poprave taj utisak pošto turska ekipa ima kvalitetan sastav koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Zoran Lukić, a prošle sezone stali su u polufinalu domaćeg plej-ofa. Trener Partizana Duško Vujošević ocijenio je da bi pobjeda nad Banvitom u Evrokupu mnogo značila njegovim košarkašima poslije lošeg početka sezone.

- Prava atmosfera se dobija značajnom pobedom i eventualni trijumf nad Banvitom bi mnogo značio, kako za bodove, tako i za samopouzdanje. Moramo imati snagu da u ovim teškim trenucima demonstriramo karakter. Nastavićemo da radimo najbolje što možemo. Svestan sam da sve što pipnem ne postaje zlato, ali rezultati dolaze iz rada, a mi radimo. Nadamo se da ćemo biti mnogo bolji nego što smo sad - rekao je Vujošević.

On je dodao da su rezultati sa početka sezone očekivani i da će njegova ekipa pokušati da što prije izađe iz te serije.

- Partizan je u specifičnoj situaciji, u procesu stvaranja tima. Svi osnovni igrači su letos otišli, cela prva postava i potrebno je vreme. Napravljena je nova mlada ekipa - istakao je trener Beograđana.

Konstataciju da je početak ove sezone nejneuspješniji u posljednjih 20 godina, Vujošević je nazvao neprimjerenom.

- Iznenađen sam kad se neko sad iznenađuje lošim startom Partizana. Ne mogu da razumem da se neko ponaša kao da je sve normalno. Ovo što se dešava je posledica i kompletiraćemo se u hodu - rekao je Vujošević.

U preostala dva susreta grupe E sastaće se Asesoft - Lijetuvos (18.30) i Hapoel - Krasni oktobar (19.30). (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana