Банвит ново искушење за Партизан

Агенције
Банвит ново искушење за Партизан

Београд - Нову тешку утакмицу кошаркаши Партизана имаће вечерас од 18 часова против Банвита у другом колу Еврокупа.

"Црно-бијели" се налазе у кризи, јер су везали четири пораза (три у АБА лиги, један у Еврокупу) и сада имају тежак задатак да поправе тај утисак пошто турска екипа има квалитетан састав који са клупе предводи српски стручњак Зоран Лукић, а прошле сезоне стали су у полуфиналу домаћег плеј-офа. Тренер Партизана Душко Вујошевић оцијенио је да би побједа над Банвитом у Еврокупу много значила његовим кошаркашима послије лошег почетка сезоне.

- Права атмосфера се добија значајном победом и евентуални тријумф над Банвитом би много значио, како за бодове, тако и за самопоуздање. Морамо имати снагу да у овим тешким тренуцима демонстрирамо карактер. Наставићемо да радимо најбоље што можемо. Свестан сам да све што пипнем не постаје злато, али резултати долазе из рада, а ми радимо. Надамо се да ћемо бити много бољи него што смо сад - рекао је Вујошевић.

Он је додао да су резултати са почетка сезоне очекивани и да ће његова екипа покушати да што прије изађе из те серије.

- Партизан је у специфичној ситуацији, у процесу стварања тима. Сви основни играчи су летос отишли, цела прва постава и потребно је време. Направљена је нова млада екипа - истакао је тренер Београђана.

Констатацију да је почетак ове сезоне нејнеуспјешнији у посљедњих 20 година, Вујошевић је назвао непримјереном.

- Изненађен сам кад се неко сад изненађује лошим стартом Партизана. Не могу да разумем да се неко понаша као да је све нормално. Ово што се дешава је последица и комплетираћемо се у ходу - рекао је Вујошевић.

У преостала два сусрета групе Е састаће се Асесофт - Лијетувос (18.30) и Хапоел - Красни октобар (19.30). (Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана