BBB ponijeli sjekire za navijanje

Agencije
BBB ponijeli sjekire za navijanje

Kaunas - Litvanska policija zaplijenila je od navijača Dinama iz Zagreba veću količinu sjekira, bejzbol palica, metalnih šipki, suzavaca i čak manju eksplozivnu napravu. Sve je navodno bilo namijenjeno za međusobni obračun dvije frakcije pristalica zagrebačkih "modrih".

Dinamo je u Kaunasu baš kao i u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona slavio sa 2:0, ali je incident bacio sjenku na samu utakmicu. Prema navodima litvanskih medija, policija je prilikom rutinske kontrole autobusa pronašla toliko nedozvoljenih predmeta da službenici nisu mogli da vjeruju.

- Prilikom zaustavljanja i pregleda autobusa iz Hrvatske pronađeno je nekoliko bejzbol palica, sjekira i ručno prilagođenih palica za udaranje, ali čak i jedna manja eksplozivna naprava. Nekoliko osoba je privedeno zbog ispijanja alkohola na javnom mjestu, a zbog svega ovoga na uviđaj je stigla i antiteroristička jedinica - potvrdio je za litvanske medije policijski portparol Paul Radvilavičijus.

Uhapšeni su većinom pripadnici novoformirane frakcije navijača privrženih prvom čovjeku kluba Zdravku Mamiću. Tu grupu, ostatak navijača Dinama popularni "Bed blu bojsi" naziva "gazdinim privatnim navijačima".

Međunarodna fudbalska federacija (UEFA) za sada nije reagovala, a ukoliko to učini, čelnici Dinama moraće da se suoče sa velikom kaznom, pošto su prethodnih godina "Bed blu bojsi" u više navrata pravili nerede. To se pogotovo odnosi na gostujuće utakmice, pošto na njih idu navijači za i protiv Mamića, dok domaće utakmice gleda samo grupa od pedesetak navijača koji podržavaju Mamićev rad.

Rasizam

Istog dana hrvatski fudbal doživio je još jednu neprijatnost, pošto je meč mlađih selekcija između Rijeke i Mančester Sitija prekinut zbog navodnog rasnog vrijeđanja tamnoputih igrača "građana".

U saopštenju Sitija navodi se da je 19-godišnji Seko Fofana bio na meti protivničkog igrača iz Rijeke pri kraju prvog poluvremena utakmice u Novigradu, pa je trener Patrik Vijera odlučio da povuče ekipu sa terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana