Атмосфера ужарена пред утакмицу

Б92
Атмосфера ужарена пред утакмицу

Елбасан - Фудбалери Србије гостују од 20.45 часова у Елбасану гдје против Албаније играју претпоследњи меч у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Екипа Радована Ћурчића одавно је изгубила шансу да се нађе на шампионату Европе, али ће и поред тога имати велики мотив против Албаније послије инцидената који су се догодили на дуелу ових екипа у Београду, а послије којих је српски тим остао без три бода за 'зеленим столом'.

Са друге стране, екипа Албаније има историјску шансу да се побједом нађе на шампионату Европе, пошто уз утакмицу мање има бод мање од другопласиране Данске.

Поједини медији тврде да би меч са Србијом могао потпуно да промјени судбину албанског фудбала, због чега је цијела земља мобилисана у подршци националном тиму, у чему их прате и земљаци са Косова, гдје ће меч бити преношен на видео бимовима на трговима пет градова (Приштина, Пећ, Ђаковица, Гњилане, Урошевац).

Репрезентативци Србије су у уторак допутовали у Тирану, гдје су смјештени све до поласка у Елбасан неколико сати прије утакмице. По доласку у Тирану доживјели су непријатност, пошто је њихов аутобус приликом трансфера у хотел погодио камен и притом разбио стакло.

Ипак, српски амбасадор у Тирани Мирољуб Зарић изјавио је албанским медијима да није видио инцидент, као и да вјерује у гостољубивост локалног народа.

Српски фудбалери кренули су на стадион у Елбасану око 18 часова из Тиране. Пут је трајао сат и 10 минута, дуж трасе били су распоређени полицијаци, а у Елбасану се може видјети много албанских застава на прозорима околних зграда. Саобраћај из Тиране ка Елбасану потпуно је био затворен, а аутобус са фудбалерима Србије спроведен је уз јаку полицијску пратњу.

Састав репрезентација

Албанија: Бериша, Лила, Хусај, Ћимшити, Аголи, Лењани, Цана, Баша, Мемушај, Џака, Балај.
Србија: Стојковић, Томовић, Ивановић, Коларов, Митровић, Тошић, Миливојевић, Матић, Митровић, Тадић, Љајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана