Armiju čeka pakao

Glas Srpske
Armiju čeka pakao

Beograd - Iako je do istorijske utakmice Crvene zvezde i CSKA iz Moskve ostalo preko mjesec i po, navijači srpskog vicešampiona već su razgrabili 20.000 karata koje su se našle u pretprodaju.

Četvrt vijeka Zvezdini tifozi čekali su na evropsko proljeće i konačno su dočekali ovu veliku utakmicu. Protivnik je atraktivan, stalni učesnik Lige šampiona i bivši šampion Lige Evrope. Meč dobija na značaju zbog prijateljskih odnosa navijača Partizana i CSKA, pa će sigurno i pristalice moskovskog Spartaka, pobratimljene sa "delijama", pružiti podršku trenutnom lideru Superlige Srbije. Zvezda je imala ogromnu podršku publike i svim dosadašnjim evropskom mečeva, dugo će se prepričavati ambijent protiv Krasnodara, BATE Borisova, Arsenala i naročito Kelna. Emocije su preplaviće stadion "Rajko Mitić" pa je kasnije sa velikim uzbuđenjem dočekan žrijeb za nokaut fazu. Kada je izvučen CSKA niko u taboru kluba iz Ljutice Bogdana nije ustuknuo svjesni da je Zvezda ove jeseni bila u velikom naletu. Bliži se prelazni rok, a još uvijek nema konkretnih poteza uprave kluba. Uglavnom se priča o odlascima i to nosilaca igre. Zamjene koje su spremne ne mogu da nastupe u Ligi Evrope pa je to saznanje pomalo poljuljalo pristalice "crveno-bijelih". Posljednja u nizu informacija govori da bi u januaru Slavoljub Srnić trebao da razduži opremu kako bi klub bar nešto zaradio njegovim odlaskom, jer mu ugovor ističe u junu. Od tog novca finansirao bi se dolazak Milana Jevtovića koji je član Antalije, a turski klub za njega traži 600.000 evra. Jevtović je bio na pozajmici u Rozenborgu i sa norveškim timom igrao u Ligi Evrope pa ne bi bio na raspolaganju treneru Vladanu Milojeviću u nastavku ovog takmičenja. Pozitivna vijest je načelni pristanak Gelora Kange u vezi sa novim ugovorom pa bi standardni član prve postave trebao da ostane u Zvezdi, dok je veliki znak pitanja iznad imena kapitena Mičela Donalda i Damjana le Taleka. Francuza potražuju turski klubovi Trabzonsport i Istanbul Bašakšehir pa je on nešto bliže odlasku.

Petrović blizu Partizana

Vezni fudbaler Sportinga iz Lisabona Radosav Petrović blizu je povratka u Partizan, a njegov transfer mogao bi da bude ostvaren već početkom zimskog prelaznog roka. Petrović je za "crno-bijele" igrao od 2008. do 2011. godine, da bi potom bio član Blekburna, Genčlerbirligija, Dinama iz Kijeva, Sportinga i Rio Avea. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 44 utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana