Andre Agasi: Biće Đoković bolji nego ikad

Agencije
Andre Agasi: Biće Đoković bolji nego ikad

Njujork - Bivši američki teniser i trener Novaka Đokovića Andre Agasi izjavio je da vjeruje da bi mogao da pomogne srpskom igraču da bude "bolji nego što je ikada bio".

- Da budem iskren, Đokoviću nisam potreban da ponovo pobjeđuje, ali mogao bih da mu pomognem da postane bolji nego što je ikada bio - rekao je Agasi.

Amerikanac je počeo da sarađuje sa Đokovićem malo prije ovogodišnjeg Rolan Garosa, na kojem je Srbin stigao do četvrtfinala. Nakon toga nastupio je na Vimbldonu gdje je poražen takođe u četvrtfinalu što mu je bio posljednji meč ove godine jer je krajem jula odlučio da propusti ostatak sezone zbog povrede lakta. On je trenutno na 12. mjestu ATP liste, što je njegov najgori plasman od marta 2007. godine, ali je Agasi uvjeren u Đokovićeve dalje uspjehe.

- Đoković je osvojio više trofeja od mene. Možda je naišao loš period u njegovoj karijeri. Došao sam malo prije Rolan Garosa, ali ne strahujem za njega - dodao je Agasi.

Naveo je da bi Đoković za sedam dana trebalo da zna da li je sve oko njegove povrede lakta "konačno prošlost".

- On je nevjerovatno talentovan na mnogim poljima. Vidimo samo njegove fizičke aktivnosti na terenu, ali su njegove mentalne, psihološke i analitičke sposobnosti jedinstvene - dodao je Agasi.

Nekada najbolji američki teniser zamijenio je Borisa Bekera u Novakovom stručnom štabu, ali nije sa njim provodio sve vrijeme dok su nedavno dogovorili da Agasi i naredne godine bude njegov trener, ali ga neće pratiti na svim turnirima već samo na određenim. Novak još nije objavio kalendar za iduću godinu.

Abu Dabi

Prvi zvanični meč Đoković će odigrati u Australiji iduće godine, ali nije poznato da li će to biti na prvom grend slemu sezone ili turniru u Brizbejnu dok će prve mečeve odigrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju koji je na rasporedu od 28. do 30. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana