Андре Агаси: Биће Ђоковић бољи него икад

Агенције
Андре Агаси: Биће Ђоковић бољи него икад

Њујорк - Бивши амерички тенисер и тренер Новака Ђоковића Андре Агаси изјавио је да вјерује да би могао да помогне српском играчу да буде "бољи него што је икада био".

- Да будем искрен, Ђоковићу нисам потребан да поново побјеђује, али могао бих да му помогнем да постане бољи него што је икада био - рекао је Агаси.

Американац је почео да сарађује са Ђоковићем мало прије овогодишњег Ролан Гароса, на којем је Србин стигао до четвртфинала. Након тога наступио је на Вимблдону гдје је поражен такође у четвртфиналу што му је био посљедњи меч ове године јер је крајем јула одлучио да пропусти остатак сезоне због повреде лакта. Он је тренутно на 12. мјесту АТП листе, што је његов најгори пласман од марта 2007. године, али је Агаси увјерен у Ђоковићеве даље успјехе.

- Ђоковић је освојио више трофеја од мене. Можда је наишао лош период у његовој каријери. Дошао сам мало прије Ролан Гароса, али не страхујем за њега - додао је Агаси.

Навео је да би Ђоковић за седам дана требало да зна да ли је све око његове повреде лакта "коначно прошлост".

- Он је невјероватно талентован на многим пољима. Видимо само његове физичке активности на терену, али су његове менталне, психолошке и аналитичке способности јединствене - додао је Агаси.

Некада најбољи амерички тенисер замијенио је Бориса Бекера у Новаковом стручном штабу, али није са њим проводио све вријеме док су недавно договорили да Агаси и наредне године буде његов тренер, али га неће пратити на свим турнирима већ само на одређеним. Новак још није објавио календар за идућу годину.

Абу Даби

Први званични меч Ђоковић ће одиграти у Аустралији идуће године, али није познато да ли ће то бити на првом гренд слему сезоне или турниру у Бризбејну док ће прве мечеве одиграти на егзибиционом турниру у Абу Дабију који је на распореду од 28. до 30. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана