Алимпијевић се нада петом мечу

Глас Српске
Алимпијевић се нада петом мечу

Београд - Кошаркаши Црвене звезде збили су редове и за мање од 24 часа одиграли много бољу утакмицу те савладали Будућност са 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11) и изједначили на 1:1 у побједама.

Финална серија биће настављена у Подгорици гдје ће бити играна два меча у петак (20 сати) и суботу, док би евентуална мајсторица била одиграна идућег понедјељка у Београду. Много већу енергију показао је домаћи тим којег је предводио Ален Омић са 15 поена и десет скокова, а пратио га је Огњен Добрић са десет. Једини разигран код гостију био је Немања Гордић који је утакмицу завршио са 22 поена, али није имао адекватну помоћ саиграча.

- Не смијемо да размишљамо о ономе што је било у првој и другој утакмици, или чак о три пораза у низу од Будућности, већ само о ономе што слиједи. Био сам увјерен да добијамо други меч. Расположење у екипи је мало боље због изједначења, али што прије морамо заборавити овај тријумф - рекао је Омић који је још једном доживио овације публике због одличне игре и залагања.

Тренер Звезде Душан Алимпијевић изјавио је да су тимски дошли до побједе.

- Не очекујем другачију утакмицу од ове две. Знам шта они желе после брејка, али и ми желимо титулу, немам ништа против да се вратимо у "Пионир" и славимо у петом мечу. Радује унутрашња игра, центри су били одлични. Перо Антић путоваће са нама у Подгорицу, зглоб није најсјајнији и одлучићемо на дан утакмице хоће ли играти - поручио је Алимпијевић који није хтио да коментарише суђење, као ни делегирање судија за трећу и четврту утакмицу.

Пред сам крај меча дошло је до кошкања између Џејмса Фелдина и Немање Гордића, а тензије су се пренијеле и у тунел по завршетку меча. Из управе Будућности рекли су да је непозната особа са службеном легитимацијом покушала да насрне на Гордића. Ситуацију је смиривао члан ФМП-а Филип Човић, иначе син предсједник Црвене звезде Небојше Човића, који се затекао на лицу мјеста. Портал ЦДМ пренио је да је дошло до кошкања између спортског директора Звезде Небојше Илића и Александра Џикића. Поред тога, брат Кајла Гибсона ушао је у конфликт са навијачима домаћег тима, али на срећу није било већих посљедица.

Прихватили бисмо 1:1

Члан Будућности Никола Ивановић презадовољан је што на домаћи терен долазе са 1:1 у серији.

- Цела серија се игра на махове и то до сада одлучује победника. Мораћемо да продужујемо добре моменте и да Звездине играче ускратимо за неке ствари кад их крене. Опет је било доста тврдо, 1:1 је у серији, право финале. Да нам је неко у суботу понудио овај резултат сви бисмо га одмах потписали - рекао је Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана