Aleksandar Subić, fudbaler Partizana, za Glas Srpske: Sudija jedva čekao da mi pokaže crveni karton

Danijel Radujković
Aleksandar Subić, fudbaler Partizana, za Glas Srpske: Sudija jedva čekao da mi pokaže crveni karton

Beograd - Trebalo je da prođe punih 30 godina da fudbaleri Partizana savladaju neki klub iz Njemačke, što se desilo u drugom kolu grupe L Lige Evrope kada su pobijedili Augzburg na gostovanju sa 3:1 i tako došli na prvo mjesto tabele sa odličnim šansama da konačno prezime u Evropi.

U ovom velikom uspjehu "crno-bijelih" učestvovao je i doskorašnji kapiten Borca Aleksandar Subić, koji je u Augzburgu odigrao prvi meč u evropskim takmičenjima, ali na terenu je djelovalo kao da ih ima mnogo iza sebe. Bio je odličan na lijevoj strani i pomogao je ekipi da dođe do pobjede nakon što su izgubili na sedam gostovanja u Njemačkoj.

- Prvo da naglasim da je ovo istorijska pobjeda Partizana, a utakmica je bila vrlo teška i zahtjevna. Tempo je bio jak, pravi evropski meč. Igrali smo dobro, kompaktno, trčali smo svih 90 minuta, borili se i to nam se isplatilo. Ovo je velika pobjeda jer treba savladati bundesligaša. Svaka čast našim navijačima, koji su došli u velikom broju i bodrili nas svih 90 minuta. To nam je mnogo značilo. Međutim, okrećemo se narednom meču u Superligi sa Čukaričkim, a što se tiče Evrope, igramo utakmicu po utakmicu, pa ćemo da vidimo. Ništa još nije gotovo, tek smo počeli i gledamo da svaki naredni duel odigramo dobro - kazao je Subić za "Glas Srpske".

Dobru igru nekadašnjeg borčevca pokvario je detalj iz 64. minuta kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

- Prvi žuti karton sam dobio iz nepažnje i poslije je sudija jedva čekao da mi pokaže i drugi, ali momci su se digli i iznad toga - dodao je Subić.

Otkako je debitovao za Partizan, Subić je pružao odlične partije, ali vjeruje da može još bolje.

- Za sada sam zadovoljan igrama, ali uvijek može bolje i trudiću se da kada dobijem priliku, uvijek odigram najbolje moguće - zaključio je brzonogi lijevi bek.

"Crno-bijeli" su ostali jedina ekipe u grupi L koja ima maksimalnih šest bodova, pošto je AZ Alkmar sa 2:1 bio bolji od Atletik Bilbaoa. Sada te dvije ekipe imaju po tri boda, a Augzburg nema poena. U narednom kolu Partizan će 22. oktobra dočekati Baskijce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana