Александар Субић, фудбалер Партизана, за Глас Српске: Судија једва чекао да ми покаже црвени картон

Данијел Радујковић
Александар Субић, фудбалер Партизана, за Глас Српске: Судија једва чекао да ми покаже црвени картон

Београд - Требало је да прође пуних 30 година да фудбалери Партизана савладају неки клуб из Њемачке, што се десило у другом колу групе Л Лиге Европе када су побиједили Аугзбург на гостовању са 3:1 и тако дошли на прво мјесто табеле са одличним шансама да коначно презиме у Европи.

У овом великом успјеху "црно-бијелих" учествовао је и доскорашњи капитен Борца Александар Субић, који је у Аугзбургу одиграо први меч у европским такмичењима, али на терену је дјеловало као да их има много иза себе. Био је одличан на лијевој страни и помогао је екипи да дође до побједе након што су изгубили на седам гостовања у Њемачкој.

- Прво да нагласим да је ово историјска побједа Партизана, а утакмица је била врло тешка и захтјевна. Темпо је био јак, прави европски меч. Играли смо добро, компактно, трчали смо свих 90 минута, борили се и то нам се исплатило. Ово је велика побједа јер треба савладати бундеслигаша. Свака част нашим навијачима, који су дошли у великом броју и бодрили нас свих 90 минута. То нам је много значило. Међутим, окрећемо се наредном мечу у Суперлиги са Чукаричким, а што се тиче Европе, играмо утакмицу по утакмицу, па ћемо да видимо. Ништа још није готово, тек смо почели и гледамо да сваки наредни дуел одиграмо добро - казао је Субић за "Глас Српске".

Добру игру некадашњег борчевца покварио је детаљ из 64. минута када је добио други жути, односно црвени картон.

- Први жути картон сам добио из непажње и послије је судија једва чекао да ми покаже и други, али момци су се дигли и изнад тога - додао је Субић.

Откако је дебитовао за Партизан, Субић је пружао одличне партије, али вјерује да може још боље.

- За сада сам задовољан играма, али увијек може боље и трудићу се да када добијем прилику, увијек одиграм најбоље могуће - закључио је брзоноги лијеви бек.

"Црно-бијели" су остали једина екипе у групи Л која има максималних шест бодова, пошто је АЗ Алкмар са 2:1 био бољи од Атлетик Билбаоа. Сада те двије екипе имају по три бода, а Аугзбург нема поена. У наредном колу Партизан ће 22. октобра дочекати Баскијце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана