Aleksandar Pešić, strijelac u derbiju za Glas Srpske: Jedan od najsrećnijih trenutaka u karijeri

Dušan Repija
Aleksandar Pešić, strijelac u derbiju za Glas Srpske: Jedan od najsrećnijih trenutaka u karijeri

Niš - Jedan od junaka derbija sigurno je Aleksandar Pešić koji je golom potvrdio nokaut Partizana, a u svoj sve deblji notes kada su pitanju ekipe kojima je dao gol stavio plus i kraj imena najvećeg rivala.

Kako na prethodna dva derbija nije imao sreće da zatrese mrežu, trenutak iz 21. minuta meča svakako mu je jedan od najsrećnijih u karijeri. Poslije (ne)prespavane noći zaputio se na kraći odmor u rodni Niš, a za "Glas Srpske" je podijelio utiske sa "Rajka Mitića".

- Definitivno mi je ovo jedan od najdražih trenutaka u karijeri. Gol u derbiju sanjaju svi kada počnu da se bave fudbalom, a meni se eto konačno posrećilo i to iz trećeg puta. Kroz glavu su mi prolazile propuštene šanse u prva dva meča sa Partizanom, ali sada se sve vratilo. Pomogli su mi Nenad Milijaš i Nemanja Supić, koji su me savetovali da samo "bocnem" loptu ukoliko izađem jedan na jedan sa Vladimirom Stojkovićem, jer se on obično baci u noge u tim situacijama. Uspelo je i samo mogu da zahvalim saigračima - rekao je Pešić.

Iako je prednost poprilično velika, a Zvezda bi samo nekim čudom mogla da ostane bez 28. titule, najbolji golgeter Superlige je još oprezan.

- Malo smo proslavili pobedu što je i normalno, ali nam ne pada napamet da slavimo titulu pre nego što je osiguramo. Trebaju nam još tri pobede i dok to ne ostvarimo nećemo da slavimo. Igramo odličnu sezonu, a titula bi bila nagrada za sve nas - rekao je Pešić.

Dolaskom Vladana Milojevića stvari u Zvezdi su krenule nabolje. Njegov potpis stoji iza mnogo pobjeda ove sezone.

- I u derbiju je 100 odsto pogodio sa taktikom. Od prvog dana radimo drugačije, igramo moderno sa mnogo trčanja i borbe, a za sve je "kriv" trener. Svi smo mu neizmerno zahvalni za ono što je uradio za nas ove sezone - naglasio je Pešić.

Momku koji se poslije nekoliko sezona u pečalbi vratio u srpski fudbal nedostaje još pet golova kako bi postao rekorder prvenstva Srbije po broju golova. Rekorderi su Mateja Kežman, Zoran Đurašković, Petar Divić i Saša Marković, koji su postigli po 27 golova.

- Iskreno, ne razmišljam mnogo o tome, jer smo koncentrisani na titulu. Ipak ako mi se ukaže prilika pokušaću bar da se izjednačim sa njima, jer svaki fudbaler voli da se njegovo ime veže uz rekorde - zaključio je Pešić.

Reprezentacija

Gledajući ovosezonski učinak Pešić je ubjedljivo najbolji srpski strijelac, ali još nije dobio poziv selektora Mladena Krstajića i debitovao za nacionalni tim. 

- Ne opterećujem se mnogo, iako me često pitaju da li razmišljam o dresu Srbije. Naravno, voleo bih da zaigram za reprezentaciju, potajno se nadam, pogotovo što se bliži Mundijal. Ukoliko poziv stigne biće odlično, ako ne, radiću kao i do sada i uvek biti na raspolaganju Srbiji - rekao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana