Александар Пешић, стријелац у дербију за Глас Српске: Један од најсрећнијих тренутака у каријери

Душан Репија
Александар Пешић, стријелац у дербију за Глас Српске: Један од најсрећнијих тренутака у каријери

Ниш - Један од јунака дербија сигурно је Александар Пешић који је голом потврдио нокаут Партизана, а у свој све дебљи нотес када су питању екипе којима је дао гол ставио плус и крај имена највећег ривала.

Како на претходна два дербија није имао среће да затресе мрежу, тренутак из 21. минута меча свакако му је један од најсрећнијих у каријери. Послије (не)преспаване ноћи запутио се на краћи одмор у родни Ниш, а за "Глас Српске" је подијелио утиске са "Рајка Митића".

- Дефинитивно ми је ово један од најдражих тренутака у каријери. Гол у дербију сањају сви када почну да се баве фудбалом, а мени се ето коначно посрећило и то из трећег пута. Кроз главу су ми пролазиле пропуштене шансе у прва два меча са Партизаном, али сада се све вратило. Помогли су ми Ненад Милијаш и Немања Супић, који су ме саветовали да само "боцнем" лопту уколико изађем један на један са Владимиром Стојковићем, јер се он обично баци у ноге у тим ситуацијама. Успело је и само могу да захвалим саиграчима - рекао је Пешић.

Иако је предност поприлично велика, а Звезда би само неким чудом могла да остане без 28. титуле, најбољи голгетер Суперлиге је још опрезан.

- Мало смо прославили победу што је и нормално, али нам не пада напамет да славимо титулу пре него што је осигурамо. Требају нам још три победе и док то не остваримо нећемо да славимо. Играмо одличну сезону, а титула би била награда за све нас - рекао је Пешић.

Доласком Владана Милојевића ствари у Звезди су кренуле набоље. Његов потпис стоји иза много побједа ове сезоне.

- И у дербију је 100 одсто погодио са тактиком. Од првог дана радимо другачије, играмо модерно са много трчања и борбе, а за све је "крив" тренер. Сви смо му неизмерно захвални за оно што је урадио за нас ове сезоне - нагласио је Пешић.

Момку који се послије неколико сезона у печалби вратио у српски фудбал недостаје још пет голова како би постао рекордер првенства Србије по броју голова. Рекордери су Матеја Кежман, Зоран Ђурашковић, Петар Дивић и Саша Марковић, који су постигли по 27 голова.

- Искрено, не размишљам много о томе, јер смо концентрисани на титулу. Ипак ако ми се укаже прилика покушаћу бар да се изједначим са њима, јер сваки фудбалер воли да се његово име веже уз рекорде - закључио је Пешић.

Репрезентација

Гледајући овосезонски учинак Пешић је убједљиво најбољи српски стријелац, али још није добио позив селектора Младена Крстајића и дебитовао за национални тим. 

- Не оптерећујем се много, иако ме често питају да ли размишљам о дресу Србије. Наравно, волео бих да заиграм за репрезентацију, потајно се надам, поготово што се ближи Мундијал. Уколико позив стигне биће одлично, ако не, радићу као и до сада и увек бити на располагању Србији - рекао је Пешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана