Aleksandar Mitrović, napadač reprezentacije Srbije, za “Glas Srpske”: Gladan sam golova kao vuk

Dušan Repija
Aleksandar Mitrović, napadač reprezentacije Srbije, za “Glas Srpske”: Gladan sam golova kao vuk

Najumorniji, ali i najraspoloženiji na okupljanje fudbalera Srbije došao je Aleksandar Mitrović. Najbolji period u karijeri, kako je sam rekao, okončan je ulaskom njegovog Fulama u Premijer ligu, a upravo je snažni centarfor bio jedna od ključnih karika Slaviše Jokanovića na tom putu.

Kako je najskuplji meč na svijetu sa Aston Vilom igran u subotu, Mitrović je praktično direktno sa slavlja krenuo put Stare Pazove kako bi od prvog dana bio sa drugovima iz reprezentacije, iako je selektor Mladen Krstajić odlučio da ga poštedi prvi dan. Popularni Mitrogol juče se priključio treninzima, spremniji nego ikad.

- Nisam umoran, spreman sam i psihički i fizički kao nikad u karijeri, a tome su doprinela četiri fantastična meseca u Fulamu. Ipak, to je sada iza mene, drago mi je što se sve dobro završilo, ali je sada fokus na reprezentaciji. Svi mi zbog ovakvih stvari igramo fudbal. Idemo na najveći sportski događaj, što se bude više bližio, biće veća euforija kod navijača i igrača, tako da polako idemo dan po dan - rekao je Mitrović.

GLAS: Srbija je u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom. Smatrate li da je prolazak grupe realan cilj?

MITROVIĆ: Mislim da bi to bio veliki uspeh. To je ujedno i prvi cilj, a kasnije je sve moguće. Kada se svede na borbu u 90 minuta posle kojih nema popravnog, onda nema ni velikih favorita, odnosno možda je bolje reći da nema autsajdera. Prvi meč je najvažniji, ali idemo polako, imamo još petnaestak dana da se spremimo i da sve dođe na svoje mesto.

GLAS: Koliko Vam na ličnom planu znači odličan golgeterski učinak u kvalifikacijama, a posebno od prelaska u Fulam?

MITROVIĆ: Svaki napadač je gladan golova, oni su kao droga. Gladan sam kao vuk. Prelaskom u Fulam sve je krenulo savršeno, pa sam sada pun samopouzdanja, što nije bio slučaj u prethodnom periodu kada u Njukaslu nisam igrao onoliko koliko sam želeo. Napadaču su golovi sve, pa se nadam da ću ih preneti i u nacionalni tim. Ako ekipa igra dobro, i ja ću davati golove, pa je najbitnije da igramo dobro i da ispoštujemo što selektor traži od nas, a kao rezultat će doći i golovi.

GLAS: Među 27 igrača koji konkurišu za odlazak u Rusiju nalazi se i osam momaka koji su pokorili Evropu u uzrastu do 17 godina i/ili svijet 2015. godine u konkurenciji do 20 godina, među kojima ste i Vi. Možete li taj pobjednički duh da prenesete u najjaču selekciju?

MITROVIĆ: Bilo bi lepo da nastavimo tradiciju sa tih takmičenja iz mlađih kategorija i u A reprezentaciji. Svi smo iskusniji za nekoliko godina, ali još uvek među najmlađim među seniorima. Nadam se da ćemo prihvatiti naše navike.

GLAS: Utisak je da navijači ne očekuju mnogo, da li je samim tim pritisak manji?

MITROVIĆ: Nema posebnog opterećenja, očekujem da odigramo najbolje što možemo. Sigurno je da postoji pritisak, ali ništa veći nego što je uobičajeno. Svi jedva čekamo da počne, a do tada moramo da obratimo pažnju na svaki detalj. Dobro će nam doći provere u Austriji i mislim da ćemo spremni dočekati prvi meč sa Kostarikom, kao i sve ostale.

GLAS: Da li skupljate sličice za oficijelni album Mundijala?

MITROVIĆ: Skupio sam nekoliko strana, deca su mnogo aktivnija na tom polju. Najbitnije mi je da sam skupio sve članove naše reprezentacije. Ostali mi nisu toliko ni bitni. (Smijeh)

Kuda sljedeće sezone

GLAS: Da li ste išta pričali sa Slavišom Jokanovićem o mogućem ostanku u Fulamu?

MITROVIĆ: Nisam, stigli smo samo da se izgrlimo i pozdravimo. Ima vremena za to posle Mundijala, sada sam koncentrisan na Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana