Александар Ђорђевић: Не тражим перфекцију, само побједу

Глас Српске
Александар Ђорђевић: Не тражим перфекцију, само побједу

Франкфурт - Без Бајерновог тројца кошаркаши Србије покушаће да остваре нову побједу на гостовању код Њемачке (19.30 часова) у трећем колу квалификација за Свјетски куп у Кини.

Распродата дворана у Франкфурту домаћин је непораженим тимовима квалификационе групе Г, а очекује се добра подршка "орловима" с обзиром на бројну српску дијаспору у Њемачкој. Повреда кољена дистанцирала је са терена капитена Милана Мачвана на дуже од пола године, Владимир Лучић тек се вратио на паркет, док је нови малер задесио Стефана Јовића. Иако су ослабљени, селектор Александар Ђорђевић гаји оптимизам, спремио је замјене за одсутне, а још није сигуран у изглед ростера.

- Због повреде Јовића не водим Вању Маринковића, јер други могу да играју плеја. Мотивисани су Стеван Јеловац и Огњен Јарамаз, имају играчки квалитет, на нама је да им олакшамо да се осећају као староседеоци. Не тражим перфекцију, без обзира на то што су захтеви високи - рекао је Ђорђевић.

Између Саве Лешића, Алексе Аврамовића и Алексе Раданова изабраће 12. играча, а одлука директно зависи од Нијемаца, односно од Робина Бенцинга, којег Ђорђевић описује као атипичног кошаркаша на позицији крила.

- Не компликујемо, немамо времена, тактички тежимо једноставности како бисмо дошли до својих аутоматизама. Одиграли су две јако добре утакмице са новим селектором - додао је Ђорђевић.

Селектор Њемачке Хенрик Родл поново је позвао играче из Евролиге, али неће моћи да рачуна на њих. Стартни центар је Мајк Цирбес, игра у Бајерну код Ђорђевића, имаће посебан мотив, али га српски селектор и кошаркаши одлично познају. Изненађење може да буде талентовани 20-годишњи Ајзеа Хартенштајн који је драфтован из Жалгириса као 43. пик од стране Хјустона и тренутно наступа за филијалу у Развојној лиги Рио Гранде Воли Вајперсе. Пажњу треба обратити на Јоханеса Тимана, заблистао је против Аустрије, а ту су још позната имена попут Данила Бартела, Андреаса Обста, Исмета Акпинара, поменутог Бенцинга или Карстена Таде. Три екипе иду даље и преносе бодове пошто се у наредној рунди формирају нове групе, а Србија се укршта са тимовима из групе Х гдје се налазе Грчка, Израел, Естонија и Велика Британија. Послије дуела са Нијемцима, "орлови" већ у недјељу гостују код Аустрије.

Група Г

1. Њемачка         2       2       0       169:119      4

2. Србија   2       2       0       190:151      4

3. Грузија  2       0       2       157:184      2

4. Аустрија         2       0       2       113:175      2

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана