Aleksandar Đorđević: Gledamo samo u svoj tanjir

Agencije
Aleksandar Đorđević: Gledamo samo u svoj tanjir

Istanbul - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević očekuje da njegova ekipa nastavi u istom ritmu i sa ozbiljnim pristupom dočeka današnji duel sa Belgijom (16.15) na kraju grupne faze Evropskog prvenstva u Istanbulu.

- Želimo da uđemo u meč sa dobrim pristupom, Belgijanci igraju atipično sa dve "četvorke", imamo vremena da se spremimo i podignemo koncentraciju. Kalkulacije ne odstoje u nama, ali ih generalno ima, gledamo samo svoj tanjir. Hoćemo da svaki duel odigramo na najbolji mogući način - rekao je Đorđević.

Njega posebno raduje što nema povreda igrača u jakom ritmu utakmica u grupnoj fazi.

- Belgija igra jako organizovano, dobru košarku, iskusni su na bekovskim pozicijama, odlični šuteri, atletski snažni. Ipak, idemo na pobedu, radićemo naše stvari i tako ćemo se spremiti. Postoji zrelost u nama da svakom protivniku priđemo na pravi način - kazao je Đorđević.

Apostrofirao je odličnu komunikaciju igrača na terenu koja donosi stabilnost ekipi.

- Nekad ni ne mogu da vidim kako igrači šapuću jedni drugima. Imamo neke naše znake, jako je bitno da pričamo, a pojedinci su stidljivi i moramo da ih "poguramo" - izjavio je Đorđević.

Plejmejker Stefan Jović zadovoljan je skorom od četiri pobjede i jednim porazom.

- Obavili smo sjajan posao u dosadašnjem toku, imamo dobar skor. Najbitnije je da smo dobro odreagovali posle poraza od Rusije, meča u kojem smo bili nervozni... Prava stvar je da smo reagovali protiv Turske i pobedili u rezultatski lakšem meču protiv Velike Britanije. Na nama je da savladamo Belgiju i vidimo sa kojeg mesta idemo dalje - rekao je Jović.

Nema vremena za društvene mreže

Otkrio da se tek poslije meča sa Velikom Britanijom susreo sa kalkulacijama u razgovoru sa novinarima, što je obradovalo selektora Đorđevića.

- Što se tiče društvenih mreža, nemamo ni vremena za njih jer smo maksimalno fokusirani na sve što sledi. Posle Rusije smo do duboko u noć ostali da razgovaramo da vidimo šta treba da radimo i popravimo - zaključio je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana